COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava; COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:20 si 06:30 se va semnala Descărcări electrice, averse care vor acumula 15...20 l/mp, intensificări ale vântului. in Zona joasă a județului Caraş-Severin, respectiv zona localităților, Județul Caraş-Severin, Județul Arad, Zona de munte a județului Timiş, respectiv zona de munte a localităților, Județul Timiş, Județul Hunedoara;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 9 aug /Agerpres/ - Aproximativ 600 de persoane au fost trimise în judecată, în primele şase luni ale anului, în România, pentru infracţiuni din sfera spălării banilor şi falsului de monedă, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Poliţiştii au destructurat 52 de grupări infracţionale organizate şi au instituit sechestru asigurator pe aproape 2.000.000 de lei, peste 740.000 de euro, 35.631 de dolari americani, 465 de imobile, 405 autoturisme, 209 bucăţi de muniţie, 50 de kilograme de exploziv şi 13 arme de foc.

Potrivit comunicatului, în prima jumătate a acestui an, Poliţia Română a desfăşurat 93 de acţiuni operative care au vizat destructurarea a 52 de grupări organizate infracţionale din sfera spălării banilor, falsului de monedă şi finanţării terorismului, formate din 543 de membri.

În această perioadă, au fost trimise în judecată 585 de persoane fizice şi juridice, pentru săvârşirea a 1.387 de infracţiuni. Din totalul persoanelor ce au făcut obiectul anchetelor, 187 au fost reţinute sau arestate.

De asemenea, în urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost retraşi din circulaţie, la nivel naţional, 188.230 de lei, 128.060 de euro, 58.193 de dolari şi 955 de lire sterline, monedă falsă.

Pentru investigarea acestui tip de infracţionalitate şi protecţia monedei unice europene, Poliţia Română efectuează schimb operativ de informaţii cu statele UE prin EUROPOL şi cu restul statelor lumii pe canalul INTERPOL.

În plan intern, cooperarea se manifestă la nivelul instituţiilor financiar bancare, dar şi cu alte instituţii interesate de protecţia monedei naţionale.

Infracţionalitatea pe segmentul falsului de monedă nu afectează circuitul monetar, având caracter zonal şi temporar, se mai arată în comunicat. AGERPRES / (AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.