Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 26 mar /Agerpres/ - Procurorul general Tiberiu Niţu a transmis joi ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu în dosarul ANRP.

Este pentru a doua oară când DNA solicită reţinerea şi arestarea preventivă a lui Marko Attila Gabor, deputatul părăsind între timp teritoriul României, fiind, după ultimele informaţii, în Ungaria.

"Anterior Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a inculpatului Marko Attila Gabor pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, într-un alt dosar penal (comunicat nr. 1808/VIII/3 din 15 decembrie 2014), faţă de care procurorii anticorupţie au dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor în prezenta cauză, în care cercetările au fost extinse şi cu privire la infracţiunile menţionate mai sus. Din ansamblul activităţilor desfăşurate până în prezent, a rezultat că inculpatul se sustrage activităţilor de urmărire penală, părăsind teritoriul României'', precizează DNA într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, la data de 12 ianuarie, Guvernul României - ANRP a sesizat DNA cu privire la faptul că, în decursul anului 2009, Curtea de Conturi a României a efectuat un control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), control ce a avut ca obiect fundamentarea şi utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în anul 2008, constatându-se că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor.

În cursul anului 2008, Marko Attila Gabor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi nici prevederile art. 10 alin. 6 şi 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, supraevaluând bunurile imobile respective cu aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionarii drepturilor de despăgubire. AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.