Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ziua mondială a oceanelor este marcată anual la 8 iunie şi are rolul de a reaminti importanţa pe care o au oceanele în ceea ce priveşte influenţa asupra planetei şi a speciei umane. Această zi a fost iniţiată la Summitul Naţiunilor Unite de la Rio de Janeiro, la 8 iunie 1992. Ca urmare a unei Rezoluţii adoptate de Adunarea Generală a ONU în 2008, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial de ONU, urmând a fi sărbătorită în fiecare an la 8 iunie.

Tema pentru 2016 este "Oceane sănătoase, o planetă sănătoasă" ("Healthy oceans, healthy planet"), de asemenea, în acest an se pune accent pe susţinerea unui efort special de a stopa poluarea cu materiale plastice, potrivit www.un.org. Poluarea cu materiale plastice reprezintă o ameninţare serioasă, deoarece se degradează foarte lent şi poluează căile navigabile pentru o perioadă lungă de timp. În plus, impactul poluării cu astfel de materiale afectează sănătatea animalelor acvatice. Totodată, oamenii de ştiinţă se tem de impactul asupra sănătăţii pentru om.

Organizaţia Naţiunilor Unite sărbătoreşte Ziua mondială a oceanelor la sediul ONU şi va anunţa câştigătorii "Annual World Oceans Day Oceanic Photo Competition" din 2016.

Cu fiecare ediţie, un număr tot mai mare de ţări şi organizaţii sărbătoresc această zi, promovând ocrotirea oceanelor de pe planeta noastră, şi legătura noastră directă sau indirectă cu acestea. Fie că locuim pe ţărm sau nu, putem organiza şi participa cu toţii la evenimente care au ca scop ocrotirea oceanelor. Din cauza provocărilor enorme cu care se confruntă acest imens sistem ecologic a devenit necesar ca întreaga populaţie a planetei să ia măsuri pentru a proteja oceanele, pentru generaţiile prezente şi viitoare. Poluarea globală şi pescuitul în exces au dus la scăderea drastică a populaţiei majorităţii speciilor marine. Marea diversitate de viaţă a oceanelor oferă o mare parte din alimentele cu care ne hrănim, resurse pentru medicamente şi alte elemente esenţiale, de care avem nevoie pentru a supravieţui. AGERPRES/ (Documentare - Daniela Dumitrescu, Suzana Cristache Drăgan, editor: Mariana Zbora-Ciurel)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.