COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 15 Intre 15:40 si 16:30 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului. in Județul Bacău, Județul Neamţ, Județul Iaşi, Județul Vaslui; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 15 Intre 15:40 si 16:30 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie in Județul Călăraşi; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 15 Intre 15:35 si 16:30 se va semnala Grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale din care se vor acumula 20 -30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Constanta; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 15 Intre 15:25 si 16:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Constanta, Județul Tulcea; COD GALBEN: 22-05-2025 ora 15 Intre 15:25 si 16:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină. in Județul Dolj, Județul Mehedinţi; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 15 Intre 15:25 si 16:30 se va semnala Grindină de medii dimensiuni, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Botoşani, Județul Iaşi;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Planeta noastră, Pământul, este sărbătorită, în fiecare an, la 22 aprilie, atât în cadrul Zilei Planetei Pământ, cât şi în cadrul Zilei Internaţionale a Mamei-Pământ.

Marcată pentru prima dată în 1970, Ziua Plantei Pământ a fost iniţiată de senatorul american Gaylord Nelson şi celebrată, iniţial, doar pe teritoriul SUA. Din 1990, datorită eforturilor depuse de activistul Denis Hayes, Ziua Planetei Pământ a început să fie organizată la nivel internaţional, în peste 140 de ţări.

La rândul ei, Ziua Internaţională a Mamei-Pământ este marcată de către toate statele membre ale Naţiunilor Unite, fiind o iniţiativă ONU concretizată prin Rezoluţia 63/278, în 2009. "Mama-Pământ" este un concept antic comun în mai multe limbi şi culturi, recunoscând legătura noastră cu planeta care susţine şi ne hrăneşte. Această zi nu înlocuieşte celebrarea Zilei Plantei Pământ, prin ea se doreşte o subliniere a importanţei pe care trebuie să o acordăm planetei noastre. În unele părţi ale globului pământesc, ziua dedicată acestuia se marchează în luna martie odată cu echinocţiul de primăvară.

În 2016, zilele dedicate Pământului au obiective comune pornind de la tema "Arbori pentru Pământ", sugestivă pentru misiunea de a lărgi şi diversifica mişcarea pentru mediu, la nivel mondial, potrivit site-urilor earthday.org. / un.org. Între obiective se află şi mobilizarea mai eficientă pentru a construi un mediu sănătos, durabil, prin combaterea schimbărilor climatice.

Tema din acest an pregăteşte atingerea obiectivului de plantare a 7,8 miliarde de copaci în următorii cinci ani, când aniversarea planetei ajunge la a 50-a ediţie. Acţiunea de plantare a copacilor a fost demarată avându-se în vedere faptul că aceştia ajută la combaterea schimbărilor climatice. Ei absorb CO2 în exces şi substanţele dăunătoare din atmosferă. Copacii ne ajută să respirăm un aer curat şi contracarează pierderea speciilor.

În 2016, în această zi, este programată ceremonia de semnare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, la sediul ONU din New York, de către Statele Unite, China şi alte aproximativ 120 de ţări. Această semnare îndeplineşte o cerinţă cheie pentru intrarea în vigoare a Acordul adoptat de către toate 196 părţi la Convenţia-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, la COP21 la Paris, la 12 decembrie 2015. În cadrul acordului, toate ţările au convenit să conlucreze pentru limitarea încălzirii globale cu plus 2 grade Celsius în raport cu epoca preindustrială, în caz contrar existând riscul unor schimbări climatice cu efecte ireversibile. AGERPRES /(Documentare-Daniela Dumitrescu, editor: Horia Plugaru)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.