Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Săptămâna aceasta vă propunem ''Salată orientală'' şi ''Prăjitura Balmoş'', ambele reţete fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefaţă de Constantin Bacalbaşa.

Salată orientală
Iei cartofi tăiaţi în bucăţi, ceapă tăiată felii, ardeiu gras tăiat ca fideaua, fasole verde, pătlăgele roşii tocate rotogoale, măsline, sardele de Lissa curăţate şi tăiate bucăţele. Le pui într'un castron cu sare şi piper. Cartofii şi fasolea să fie fierte, iar celelalte legume crude. Adaogi oţet şi untdelemn, amesteci şi dai la masă.

Aceste salăţi cu pătlăgele roşii, nu trebue mâncate înainte de a fi trecut o oră după ce au fost făcute, şi nu mai târziu de cinci ore. Mai înainte de o oră, pătlăgeaua roşie nu-i pătrunsă de sos, iar mult mai târziu, e pătrunsă prea mult.

Prăjitura Balmoş
Cantităţi: 1 kil. făină, 200 gr. zahăr, 100 gr. smântână, coajă de lămâe, 500 gr. brânză de vaci, 200 gr. unt.

Modul de preparare: Se face o cocă ca pentru tăieţei din 2 ouă şi 200 gr. făină, iar din restul de făină se face o foaie de plăcintă grecească. În timpul acestei preparări, brânza o dai prin sită apoi o amestecăm cu unt, cu puţină smântână, cu coajă de lămâe şi zahăr în praf. Amestecă până devine o cremă. Pe urmă tapetăm o formă cu unt, punem o foae de tăeţei, care a fost fiartă în apă cu sare, punem şi foi de plăcintă grecească şi stropim cu unt; după ce am pus vre-o 10 foi punem şi brânză. Când se termină punem pe deasupra o foaie grecească. Se dă la coptor şi pe deasupra se presară zahăr pisat. AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Andreea Onogea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.