COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 19-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...100 km/h. in Județul Cluj , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sărbătorită începând din 2001, anual la 2 iulie, Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate marchează evenimentul ce a avut loc în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947 la Roswell.

În trecut, evenimente puse pe seama extratereştrilor erau marcare în două date: la 24 iunie şi respectiv la 2 iulie. Pentru ca sărbătoarea să adune un număr mai mare de oameni şi să se evite confuziile, WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat oficial ziua de 2 iulie - Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate, potrivit www.worldufoday.com.

Organizaţii sau grupuri pe ai căror membrii îi unesc pasiunea pentru astfel de fenomene, din SUA, Canada, Indonezia, Franţa, Germania, Spania, Italia etc., organizează diverse acţiuni pentru a marca această zi. Site-ul dedicat evenimentului oferă mai multe sugestii pentru cum ar putea fi marcată Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate, prin vizionarea de filme SF, participarea la expoziţii cu imagini care au surprind fenomene OZN, organizarea de petreceri pe tema dată, reuniuni de meditaţie pentru a transmite mesaje de prietenie către eventualele fiinţe extraterestre existente în univers sau dezbateri privind posibilitatea existenţei vieţii extraterestre.

La Roswell, statul american New Mexico, mii de vizitatori, între care cercetători OZN (UFO), autori de romane ştiinţifico-fantastice, se adună în fiecare an pentru a participa la festivalul dedicat acestui fenomen. Impresionant şi deloc neglijabil este şi celebrul Muzeu OZN, deschis în mica localitate americană.

Incidentul Roswell a rămas unul dintre cele mai misterioase şi mai controversate lucruri de pe această planetă.

Scenariul cel mai vehiculat este cel al prăbuşirii unei nave extraterestre în apropierea localităţii Roswell, în iulie 1947. La scurt timp după mediatizarea incidentului, s-au format două tabere, fiecare susţinând cu tărie propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat cu adevărat acolo. Nici în prezent circumstanţele incidentului nu sunt complet elucidate. Ufologii şi conspiraţioniştii cred cu tărie că este vorba despre prăbuşirea unui OZN, iar scepticii şi reprezentanţii guvernamentali susţin mai multe variante, cea mai populară fiind aceea a prăbuşirii unui balon meteorologic aflat într-o misiune de testare în cadrul unui experiment secret denumit "Mogul". Mulţi cercetători de OZN-uri cred că nava extraterestră s-a prăbuşit la Roswell şi că forţele militare americane au încercat să ascundă faptul că aceasta a fost recuperată chiar de ei.

Incidentul Roswell a cunoscut în timp şi o implicare materială: o întreagă industrie a OZN-urilor s-a dezvoltat în mica localitate americană vizitată anual de mii de turişti. AGERPRES/(Documentare - Dumitrescu Daniela, editor: Marina Bădulescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.