Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm reţete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.

Săptămâna aceasta vă propunem reţetele ''Bob verde de post'' şi ''Macaroane cu nuci'', acestea fiind publicate în ''Carte de bucătărie - 1501 feluri de măncări' (1935), cu o prefaţă de Constantin Bacalbaşa.

Bob verde de post
Cureţi, speli bobul, îl rumeneşti în untdelemn. Rumeneşti ceapa în untdelemn, o treci prin sită, dai un praf de făină, laşi să se rumenească puţin; aşezi bobul cu sare, piper şi pătrunjel tocat (uni'i pun şi mărar şi câteva anghenarii) şi apă, laşi să fiarbă, să scază şi dai la masă, rece.

Macaroane cu nuci
Fierbe 250 gr. macaroane în doi litri de apă fierbinte cu puţină sare. Le scuturi de apă, apoi le pui la coptor într 'o cratiţă stropită cu untdelemn. Din altă parte ai pisat nuci şi zahăr şi torni peste macaroane. AGERPRES/(Documentare-Irina Andreea Cristea; editor: Mariana Zbora-Ciurel)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.