COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

La 23 septembrie 2014 a fost lansat, pe teritoriul Nord American, jocul FIFA 15. Lansarea pentru Europa a avut loc două zile mai târziu. Titlul, dezvoltat de EA Canada şi publicat de EA Sports, este disponibil pe platformele Windows, PlayStation 3 şi 4, Xbox 360 şi Xbox One, Nintedo 3DS, Wii. Varianta de Ultimate Team poate fi jucată şi pe iOS, respectiv Android.

Pasionaţii de fotbal virtual au putut încerca jocul prin intermediul unei variante demo, lansată la 9 septembrie 2014.
Jocul include echipele complete din 35 de campionate, adică peste 600 de echipe, peste 16.000 jucători şi 41 de stadioane. Chiar dacă Liga I nu face parte din joc, gamerii români vor putea juca cu echipa naţională a României.

În premieră pentru franciza FIFA, jocul din 2015 este capabil să evidenţieze emoţiile trăite de jucători pe teren, oferindu-le fanilor şansa de a lua contact cu atitudinea şi personalitatea celor mai buni fotbalişti. Mai exact, prin intermediul caracteristicii ''Inteligenţă emoţională'', inclusă în motorul grafic Ignite, jucătorii recunosc situaţiile care impun un răspuns emoţional şi reacţionează natural, în funcţie de intensitatea faultului, de deciziile arbitrului, la tackling-urile adversarilor, la ocaziile ratate, la goluri şi la alte momente cheie din timpul meciului. Sunt simulate pe 600 de reacţii emoţionale care pot fi întâlnite pe parcursul unui meci.

Inteligenţa artificială este sporită şi datorită caracteristicii ''Tactici de echipă'', care face ca echipele să fie conştiente de evoluţia meciului şi să îşi modifice tactica de joc. Spre exemplu, dacă echipa adversă conduce la un gol diferenţă spre sfârşitul meciului, poate decide să protejeze mingea la colţul terenului în aşteptarea fluierului de final. La cealaltă extremă, adversarii îşi asumă riscuri atunci când sunt pe punctul de a pierde meciul.

Cei de la EA Canada nu au uitat să îmbunătăţească nici tehnicile de driblare, folosind programul ''Aleargă, atinge, driblează''. Acesta le permite jucătorilor să controleze mai bine balonul în timpul alergării şi în situaţiile în care au puţin spaţiu de manevră, oferindu-le un plus de personalitate celor mai buni jucători din lume. Deposedarea adversarului în FIFA 15 este mai realistă în comparaţie cu precedentele titluri ale seriei, acum fundaşii reuşind să păstreze balonul în apropierea lor după ce au reuşit o deposedare. Tragerile de tricou sau intrările umăr la umăr sunt acum mai vizibile, graţie tehnologiei îmbunătăţite. În plus, fiecare dribling, fiecare atingere a balonului, fiecare pasă, şut şi deviere sunt influenţate de mişcarea mingii, care la rândul ei prinde traiectorii şi efecte diferite.

Atenţia la detalii a mers până la modelarea gazonului în funcţie de mişcările jucătorilor. Intrările prin alunecare şi urmele lăsate de crampoane rămân vizibile pe suprafaţa de joc, iar cei care joacă pe ploaie pot observa noroiul de pe gazon.

Atmosfera meciului este asigurată de ceea ce EA Canada numeşte ''Prezentarea dinamică a meciului''. Astfel, publicul are atitudini specifice, cântecele de galerie şi modul în care îşi încurajează favoriţii fiind diferite în funcţie de club, ligă, ţară sau continent. Reacţiile de pe banca de rezerve, sărbătorirea golului şi comentariul contextual au menirea de a-i ţine pe gameri conectaţi la atmosfera jocului pe toată durata meciului.

Tot în premieră, FIFA 15 le permite gamerilor să împrumute jucători de la alte echipe, pe termen limitat, dar şi să îşi creeze propria echipă de vis, cu fotbaliştii pe care îi consideră cei mai buni din lume. Printre aceştia, se numără legende precum Roberto Carlos, Hristo Stoichkov, Franz Beckenbauer şi Peter Schmeichel. Pe coperta jocului se află acelaşi Lionel Messi, simbolul jocurilor FIFA începând cu FIFA 13, când l-a înlocuit pe Wayne Rooney.

Seria de jocuri video FIFA a apărut în 1993. Deşi existau deja jocuri de fotbal virtual, precum Sensible Soccer, Kick Off sau Match Day, franciza FIFA s-a remarcat prin faptul că a fost, încă de la început, singura licenţiată de Federaţia Internaţională de Fotbal Asociaţie. Acest lucru i-a permis să includă, în exclusivitate, echipe sau chiar campionate întregi, precum Bundesliga, Premier League sau Serie A. Pe lângă seria principală de jocuri FIFA, cei de la EA Sports au publicat şi jocuri dedicate unor evenimente şi competiţii ieşite din comun, precum Cupa Mondială, Cupa Europeană sau Liga Campionilor Europeni.

Unul dintre cele mai de succes episoade ale seriei a fost FIFA 12, distribuit în 51 de ţări şi care cuprinde meniuri şi comentarii în 18 limbi. A fost achiziţionat în peste 100 de milioane de copii, devenind cel mai bine vândut joc de simulare sportivă din lume şi unul dintre cele mai bine vândute jocuri video pe plan internaţional. În plus, FIFA 12 deţine recordul de ''cel mai rapid vândut joc sportiv'', cu peste 3,2 milioane de unităţi vândute în prima săptămână de la lansare, fapt ce a generat un venit de 186 de milioane de dolari. AGERPRES (Documentare - Horia Plugaru, editor: Marina Bădulescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.