COD GALBEN: 17-05-2025 ora 10 Intre 17 mai, ora 10 – 17 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Unghiera este un instrument manual, asemănător unui cleşte mic, cu tăişul format din două lame concave suprapuse, întrebuinţat pentru tăierea unghiilor. Este fabricată, de regulă, din oţel inoxidabil, dar există şi variante din aluminiu sau plastic. O formă primitivă de unghieră, un tăietor de unghii cu mâner de os, a fost descoperită într-un mormânt al Culturii Hallstatt ce datează din secolele VIII-VI î.Hr.

Inventatorul unghierei nu este cunoscut, dar se ştie că primul patent pentru îmbunătăţirea unghierei aparţine lui Valentine Fogerty şi datează din 1875, dovadă că unghiera exista la acea dată. Alte brevete pentru îmbunătăţirea unghierei au fost oferite lui William C. Edge în 1876 şi lui John H. Hollman în 1881. Cereri de patentare pentru noi modele de unghiere au depus şi Eugene Heim şi Celestin Matz, în 1881, precum şi George H. Coates, în 1885. În 1905, Chapel S. Carter şi-a brevetat o unghieră, obţinând patentul ulterior, în 1922.

În preajma anului 1903, compania ''H.C. Cook'' din Ansonia, Connecticut, a fost încorporată de către Henry C. Cook, Lewis I. Cook şi Chapel S. Carter. În 1913, Carter a devenit secretar al companiei, iar în 1928 a devenit preşedintele acesteia. Potrivit lui Carter, unghiera ''Gem'', unghiera de brand a corporaţiei, a apărut în anul 1896.

În fine, în 1947, William E. Bassett, fondatorul companiei ''W.E.Bassett'', a creat unghiera ''Trim'', după design-ul existent încă din secolul XIX, la care a adăugat însă două opritoare la bază pentru a preveni mişcarea laterală, a înlocuit nitul prins cu un nit dinţat şi a adăugat un suport pentru degetul mare pe braţul mobil. AGERPRES/(Documentare - Ruxandra Bratu; editor - Irina Andreea Cristea)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.