COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Ziua Mondială a Sindromului Langdon-Down se marchează anual la 21 martie.
Organizaţia internaţională a persoanelor cu sindromul Down (Down Syndrome International - DSI) a decis în 2006 marcarea oficială a zilei dedicate Sindromului Langdon - Down (World Down Syndrome Day / Journée Mondiale de la Trisomie 21).
Manifestările dedicate zilei care au început în 2006 au devenit, cu fiecare ediţie, tot mai numeroase şi mai ample.
Organizaţia Naţiunilor Unite a recunoscut, pentru prima dată în 2012, marcarea Zilei Mondiale a Sindromului Down, organizând Conferinţa cu tema "Construindu-ne viitorul", la sediul său din New York, SUA. Această zi a fost recomandată pentru a fi marcată în toate ţările membre ONU.
Naţiunile Unite subliniază importanţa educaţiei, a unei îngrijiri medicale corespunzătoare, precum şi necesitatea unui sprijin din partea comunităţii. Persoanele cu Sindrom Down pot obţine o calitate optimă a vieţii, prin grija părintească, prin îndrumare medicală şi prin sistemele de sprijin bazate pe comunitate. Acest lucru facilitează integrarea lor în societate şi atingerea potenţialului lor personal.
Toţi cei care marchează Ziua Mondială a Sindromului Down oriunde în lume pot alege propriile teme, activităţi şi evenimente pentru a contribui la ridicarea gradului de conştientizare a ceea ce reprezintă Sindromul Down.
În 2012, Ziua Mondială a Sindromului Down a fost marcată pentru prima dată în România. În 18 oraşe, s-au desfăşurat evenimente dedicate persoanelor cu Sindrom Down.
Potrivit ONU, incindenţa sindromului Down este între 1 din 1 000 până la 1 din 1 100 de nou-născuţi vii la nivel mondial, provocând dizabilitate intelectuală şi fizică, precum şi problemele medicale asociate. Sindromul Down este o dispunere cromozomială naturală, care a făcut parte întotdeauna din condiţia umană, fiind universal prezent în toate naţiile, genurile şi mediile socio-economice, deşi există o mare variaţie a acestei incidenţe în întreaga lume.
'Sindrom' reprezintă o suită de semne şi caracteristici, iar 'Down' provine de la numele medicul englez John Langdon Haydon Down, primul care a descris sindromul în 1866, cu aproximativ 100 de ani înainte ca acest cromozom suplimentar să fie descoperit. AGERPRES /(Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Mariana Zbora-Ciurel)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.