COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 18-05-2025 ora 15 Intre 15:50 si 16:50 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului/vijelie. in Județul Timiş; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 15 Intre 15:45 si 16:30 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…70 km/h, descărcări electrice, izolat grindină, local averse. in Județul Buzău, Județul Prahova; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 15 Intre 15:20 si 16:30 se va semnala Averse locale care vor acumula 15...25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. in Județul Galaţi, Județul Vrancea;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 6 dec /Agerpres/ - Escroci care se prezentau drept oficiali consulari sunt autorii unei fraude de proporţii în Ghana, unde au operat timp de 10 ani într-o falsă ambasadă a Statelor Unite ale Americii, acordând vize false pentru intrarea în America, a anunţat un purtător de cuvânt al departamentului de Stat, citat de AFP.

Oficialul american a precizat că sediul aşa-zisei ambasade era în capitala Ghanei, la Accra, şi că escrocii emiteau vize false care imitau documente de călătorie reale.

"Este foarte, foarte dificil să falsifici o viză americană din zilele noastre, aşa că operaţiunea a eşuat", a spus Mark Toner, purtător de cuvânt al departamentului de Stat, subliniind că niciun beneficiar al unei vize false nu a reuşit să ajungă în America.

Longevitatea acestei escrocherii a fost posibilă pentru că victimele fraudei erau prea ruşinate ca să depună plângere. "Oamenii au fost păcăliţi, dar nu e ca şi cum ar fi fost dispuşi să dea fuga la Poliţie să spună că au obţinut ilegal o falsă viză de intrare în SUA", a declarat Toner.

Din ancheta în acest caz reiese că la falsa ambasadă, o clădire absolut banală pe care era amplasată însă o poză a preşedintelui american Barack Obama, nu era permis accesul vizitatorilor. Escrocii se duceau personal în unele zone din vestul Africii pentru a îşi racola victimele.

Odată ce găseau persoane interesate, le trimiteau la Accra, le cazau la hotel şi le cereau 6.000 de dolari pentru a le obţine falsa viză.

Un informator a alertat autorităţile locale că la Accra există, pe acelaşi sistem, şi o falsă ambasadă a Olandei. O anchetă în acest sens este în curs, a declarat, pentru AFP, Daphne Kerremans, purtător de cuvânt al ministerului olandez al Afacerilor Externe.AGERPRES/(AS - autor: Irina Stoica)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.