COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Washington, 8 nov /Agerpres/ - America îşi alege marţi, 8 noiembrie, cel de-al 45-lea preşedinte şi, în acest context, agenţia DPA face o trecere în revistă a principalelor critici aduse celor doi candidaţi la scrutinul prezidenţial: democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump.

Criticile aduse lui Hillary Clinton:

Scandalul e-mailurilor: În calitate de secretar de stat al SUA, Clinton a folosit un server privat pentru e-mailurile de serviciu, lucru care contravenea normelor oficiale în vigoare. Controversa pe tema acestui subiect nu a încetat de-a lungul campaniei electorale, în pofida unei decizii a FBI, din iulie, în care se menţiona că deşi Clinton a fost "extrem de neglijentă" în modul în care a gestionat informaţii clasificate, ea nu a încălcat legea.

Discursuri extrem de bine plătite: Hillary Clinton şi soţul ei Bill, fost preşedinte democrat, au primit milioane de dolari ca onorarii pentru discursurile rostite, de la încheierea mandatului la Casa Albă a lui Bill Clinton, în 2001. În această categorie intră şi discursurile susţinute de Hillary Clinton în faţa bancherilor din domeniul investiţiilor, după ce şi-a încheiat mandatul de secretar de stat al SUA, în 2013, ceea ce a dus la acuzaţii conform cărora candidata democrată este prea îngăduitoare cu bancherii de pe Wall Street.

Liniile neclare ale Fundaţiei Clinton: Fundaţia Clinton a fost acuzată că nu face diferenţa între interesele publice şi cele private şi i-au fost puse sub semnul întrebării declaraţiile de venit. Lista de donatori ai Fundaţiei include state autoritare din zona Golfului.

Rolul lui Hillary Clinton în Libia: Ani la rând, republicanii au încercat să o învinovăţească pe Hillary Clinton de atacul terorist din 2012 împotriva consulatului american din Benghazi, în Libia, în urma căruia şi-au pierdut viaţa patru funcţionari americani.

Starea de sănătate: Leşinul lui Hillary Clinton în timpul unor manifestări de comemorare a victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 a provocat îndoieli faţă de capacitatea candidatei democrate, în vârstă de 69 de ani, de a exercita mandatul de preşedinte. Totodată, în decembrie 2012, Clinton a suferit o comoţie în urma unei căzături. I-au trebuit câteva luni ca să-şi revină.

Criticile aduse lui Donald Trump:

Ostilitate faţă de femei: În cel mai fericit caz, se poate spune că relaţia lui Trump cu femeile este una problematică. Miliardarul american, care a fost căsătorit de trei ori, s-a confruntat cu acuzaţii care pleacă de la comportament sexual agresiv şi ajung până la hărţuire sexuală asupra femeilor, fapte petrecute în urmă cu câteva decenii. Însă acestea au reintrat în atenţia publică după ce înregistrarea unei conversaţii pe care a avut-o cu un ziarist de la o televiziune tabloidă a fost făcută publică la începutul lui octombrie, şi în care Trump vorbea despre felul în care săruta şi pipăia femeile.

Deficit de cunoaştere: Candidatul republican oferă adesea mostre de umor involuntar, ceea ce i-a făcut pe mulţi să-l acuze că este neştiutor, nepregătit şi înclinat să exagereze. "Deci Belgia este un oraş frumos", a decretat Trump în iunie, la un miting de campanie în Atlanta. La un alt miting de campanie, la începutul lui octombrie, candidatul republican a vorbit despre "scrutinul din 28 noiembrie". Data alegerilor din SUA este 8 noiembrie.

Comentarii dubioase: Lista gafelor făcute de Trump este lungă, aşa că menţionăm doar câteva: Trump a spus că vrea să reintroducă aşa-numitul waterboarding, o metodă de tortură prin care este simulat înecul, ca metodă de interogare a suspecţilor, în pofida faptului că este interzisă de dreptul internaţional; a cerut interzicerea totală a accesului musulmanilor pe teritoriul SUA după un atac terorist.

Evitarea plăţii impozitelor: La începutul lui octombrie, ziarul The New York Times a publicat o parte a fişei de impozit a lui Trump în care acesta susţinea că a înregistrat pierderi de 916 milioane de dolari, lucru care i-ar fi permis să evite plata impozitelor timp de 18 ani.

Starea de sănătate: Conform medicului său, Donald Trump, în vârstă de 70 de ani, este "într-o stare fizică excelentă". Totuşi, potrivit unor critici, felul în care s-a făcut examinarea medicală a candidatului republican nu a fost nici pe departe complet. AGERPRES/(AS - editor: Gabriela Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.