COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 15 Intre 15:00 si 18:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Cluj; COD GALBEN: 28-05-2025 ora 15 Intre 15:00 si 17:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Alba, Județul Mureş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Berlin, 27 oct /Agerpres/- Exerciţiile militare surpriză şi viitoare desfăşurări de trupe vor ajuta NATO să-şi perfecţioneze apărarea antiaeriană în timp ce Alianţa îşi adaptează abordarea pentru a descuraja Rusia în flancul estic, a declarat general american Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane în Europa, relatează joi agenţia Reuters.

Un astfel de program de aplicaţii militare se va desfăşura în România la începutul lunii noiembrie. Circa o sută de militari americani au primit săptămâna aceasta un ordin surpriză să transporte pe calea ferată un sistem de rachete antiaeriene Patriot din Germania în România, pentru a participa la un exerciţiu împreună cu alţi circa o sută de militari români.

Astfel de aplicaţii consolidează capacitatea de reacţie rapidă, a indicat generalul citat. 'Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menţine pacea este să ne consolidăm apărarea şi să fim pregătiţi în orice moment', a explicat el, adăugând că acest punct de vedere a fost împărtăşit de şeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, şi de comandanţii a 38 de armate europene reuniţi la o întâlnire desfăşurată la Wiesbaden, în Germania.

În contextul ameninţărilor venite dinspre Rusia, armata americană şi aliaţii ei au început să lucreze urgent la îmbunătăţirea coordonării cu apărarea antiaeriană a statelor din flancul estic, care au în dotare sisteme de rachete antiaeriene foarte vechi, unele achiziţionate pe vremea Pactului de la Varşovia.

Un exerciţiu de tragere asupra unor ţinte aeriene, la care au participat trupe americane, germane şi olandeze s-a desfăşurat luna trecută în insula greacă Creta, împreună cu un alt exerciţiu în Slovacia şi la care au participat opt state, au dovedit capacitatea statelor membre NATO de a dezvolta a abordare comună a apărării antiaeriene, a mai declarat generalul Timothy McGuire. AGERPRES/(AS - autor: Sorin Popescu, editor: Ana Maria Luca)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.