COD GALBEN: 08-05-2025 ora 10 Intre 8 mai, ora 14 – 9 mai, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 08-05-2025 ora 19 Intre 19:40 si 21:00 se va semnala grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie, averse torențiale (20...30 l/mp), frecvente descărcări electrice. in Județul Olt, Județul Dolj; COD GALBEN: 08-05-2025 ora 19 Intre 19:35 si 21:00 se va semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului de 50-60 km/h, grindină de mici dimensiuni, local averse in Județul Mureş, Județul Sibiu;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Sofia, 17 mar /Agerpres/ - Forţele armate şi de poliţie din Bulgaria şi Macedonia vor efectua împreună în zilele următoare manevre la graniţa comună pentru testarea capacităţii lor de a face faţă unui posibil nou val de refugiaţi pe eventualele rute alternative pe care migranţii ar putea încerca să ajungă în vestul Europei după închiderea rutei balcanice, transmit joi agenţiile Reuters şi EFE.

Autorităţile de la Sofia se tem că migranţii blocaţi în prezent în Grecia, dar şi cei aflaţi în Turcia, ar putea încerca să găsească o nouă rută prin tranzitarea teritoriului bulgar sau prin Marea Neagră.

Armata bulgară a dislocat în ultimele zile circa 400 de soldaţi la frontiera cu Grecia, după ce parlamentul de la Sofia a votat luna trecută în favoarea angajării armatei în operaţiunile de supraveghere a frontierelor terestre şi maritime pentru prevenirea unui aflux de refugiaţi.

Începând de miercurea trecută, ruta balcanică pe care obişnuiau să ajungă în vestul Europei migranţii veniţi mai ales din Orientul Mijlociu a fost închisă în urma deciziei comune luate de ţările aflate pe acest traseu. Prin urmare, în prezent circa 40.000 de migranţi sunt blocaţi pe teritoriul Greciei, dintre care aproximativ 14.000 stau în condiţii mizere în tabăra Idomeini, la frontiera greco-macedoneană.

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt, ministrul austriac al apărării a declarat că între 400.000 şi 500.000 de migranţi se află în prezent în zona graniţei dintre Turcia şi Bulgaria.

Premierul bulgar Boiko Borisov i-a cerut săptămâna trecută preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, ca acordul dintre UE şi Turcia ce vizează stăvilirea fluxului migrator şi este în prezent discutat la Consiliul European de primăvară să aibă în vedere şi protecţia graniţei terestre turco-bulgare, precum şi pe cea a frontierei de la Marea Neagră a UE cu Turcia, nu doar frontiera maritimă dintre Turcia şi Grecia. AGERPRES/(AS - autor: Sorin Popescu, editor: Tudor Martalogu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.