COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Seul, 12 ian /Agerpres/ - Imaginile cu testul nord-coreean de lansare a unei rachete balistice de pe un submarin difuzate de Phenian la două zile după ce a anunţat efectuarea celui de al patrulea test nuclear al ţării au fost trucate, potrivit unei analize a unui think tank cu sediul în California, relatează Reuters.

Încălcând o rezoluţie a ONU, Phenianul a anunţat că dispune de tehnologie care i-ar permite să lanseze o rachetă cu un focos nuclear de pe un submarin, deşi experţii şi analiza asupra imaginilor pun sub semnul îndoielii această afirmaţie.

Televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat vineri imagini cu ultimul test efectuat, despre care susţine că a avut loc în decembrie. Spre deosebire de un test precedent din mai, acesta nu a fost anunţat la momentul respectiv.

'Racheta a fost lansată, a început să se aprindă, dar apoi a înregistrat un eşec catastrofal', a declarat Melissa Hanham, cercetător asociat la James Martin Centre for Nonproliferation Studies (CNS) din cadrul Institutului Middlebury din California.

Armata Coreii de Sud a anunţat sâmbătă că Coreea de Nord pare să fi modificat înregistrarea video, introducând imagini din timpul unui test cu o rachetă Scud din 2014, deşi un oficial a declarat pentru Reuters că tehnologia de lansare este posibil să se fi ameliorat de la testul din mai.

Analiza CNS arată două cadre din înregistrarea difuzată de televiziunea de stat nord-coreeană în care se vede cum flăcările cuprind racheta şi mici părţi din ea se desprind.

'Coreea de Nord a manipulat masiv înregistrarea video pentru a acoperi acest fapt', a menţionat Hanham într-un e-mail. 'Au folosit diverse unghiuri ale camerelor şi montajul pentru a părea că au fost mai multe lansări succesive, dar dacă analizezi cadru cu cadru îţi poţi da seama că a fost un singur eveniment', a mai spus Melissa Hanham.

Propagandiştii din Coreea de Nord au folosit tehnici rudimentare de montaj pentru a introduce imagini mai vechi de la un test cu rachetă şi de la o lansare a unei rachete Scud, susţin experţii care au analizat înregistrarea. AGERPRES/(AS - autor: Florin Ştefan, editor: Gabriela Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.