COD GALBEN: 06-05-2025 ora 10 Intre 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate se va semnala 6 mai, ora 12 – 7 mai, ora 03Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bruxelles, 16 dec /Agerpres/ - Comisia Europeană a adoptat miercuri noi reguli pentru o mai bună localizare a avioanelor în caz de accident, prevăzând în special dispozitive de reperare care emit semnale pe o durată mai lungă, transmite AFP.

Decizia vine ca reacţie la accidente aeriene recente, precum cel al zborului MH370 al Malaysia Airlines în 2014, a cărui epavă nu a fost găsită nici acum, sau al zborului Air France AF447 Rio-Paris în 2009, căzut în Oceanul Atlantic.

Aceste măsuri, care vor fi puse în aplicare treptat, vor viza toţi transportatorii aerieni din Uniunea Europeană care exploatează avioane de transport de peste 27 de tone şi cu mai mult de 19 locuri pentru pasageri, precum şi aeronave de transport de marfă de peste 45,5 tone.

"În caz de accident deasupra unei întinderi de apă, ele vor permite localizarea rapidă a epavei şi recuperarea fără întârziere a datelor conţinute de cutiile negre", a explicat Comisia Europeană într-un comunicat.

Este prevăzut ca firmele care exploatează avioane să creeze "un sistem de urmărire a aeronavelor" şi ca avioanele noi să fie "echipate cu 'mijloace automate fiabile' pentru localizarea cu precizie a amplasării locului unde s-a încheiat un zbor în urma unui accident în cursul căruia avionul este grav avariat".

Tehnologia de înregistrare la bord "va fi îmbunătăţită, iar capacitatea dispozitivului de înregistrare a conversaţiilor din cabina de pilotare va creşte de la două la 25 de ore", conform noilor reguli.

Cutiile negre "vor fi echipate cu dispozitive de reperare care emit un semnal pe o perioadă mai mare, pentru a facilita localizarea lor", mai prevăd regulile adoptate.

În noiembrie a fost încheiat un acord mondial pentru a urmări zborurile civile prin satelit, în cadrul Conferinţei Mondiale a Radiocomunicaţiilor la Geneva. Înţelegerea viza atribuirea frecvenţelor radioelectrice pentru a urmări zboruri la scară mondială pentru aviaţia civilă.AGERPRES/(AS - autor: Ionuţ Mareş, editor: Karina Olteanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.