Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Cairo/Moscova, 1 nov /Agerpres/ - Echipele de intervenţie egiptene au extins duminică perimetrul operaţiunilor de căutare a cadavrelor celor 224 de persoane aflate la bordul avionului de linie rus care s-a prăbuşit sâmbătă în deşertul Sinai, potrivit unui ofiţer, transmite AFP.

Autorităţile au anunţat sâmbătă că au găsit fragmente de avion şi corpuri neînsufleţite într-un perimetru care se întinde pe o rază de 8 km, ceea ce, potrivit experţilor, indică a priori faptul că avionul Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalimavia, cunoscută şi sub numele de Metrojet, nu a lovit solul întreg, ci s-a dislocat sau a explodat în zbor.

Perimetrul de căutare a fost extins duminică la 15 km, a indicat un ofiţer al armatei care participă la căutări, într-un interviu pentru AFP la baza militară Al-Hassana, în provincia Sinaiul de Nord, la circa 60 de km de locul prăbuşirii.

Potrivit acestui ofiţer care a cerut să rămână sub protecţia anonimatului, 163 de corpuri au fost găsite din cei 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului aflaţi la bord.

În zorii zilei de duminică, două grupuri de anchetatori ruşi şi egipteni au plecat din Cairo în compania ministrului rus al transporturilor, Maxim Sokolov, pentru a fi transportaţi cu elicoptere la locul accidentului, au indicat media guvernamentale egiptene şi ruse. În paralel, o sută de membri ai echipelor de salvare ruse au pornit cu propriile echipamente spre locul dramei.

Guvernul egiptean a anunţat sâmbătă că au fost găsite cutiile negre şi că se va pronunţa asupra cauzelor prăbuşirii numai după analiza acestora.

Cele 224 de persoane de la bordul avionului - turişti şi membri ai echipajului, în mare majoritate de naţionalitate rusă - au murit sâmbătă în urma prăbuşirii aeronavei Airbus în care se aflau în Sinai, bastion al ramurii egiptene a grupării Statul Islamic (SI).

Gruparea jihadistă a transmis că a doborât avionul ca represalii pentru intervenţia rusă din Siria, însă ministrul rus al transporturilor, Maxim Sokolov, a respins această revendicare, spunând că autorităţile egiptene "nu dispun de nicio informaţie care ar confirma astfel de insinuări".

Experţii în aeronautică sunt de asemenea sceptici în legătură cu revendicarea SI, lucrând cu ipoteze precum apariţia unei defecţiuni tehnice sau existenţa unei bombe la bord.

Calitatea combustibilului folosit de avionul de linie rus care s-a prăbuşit sâmbătă în Egipt, tragedie în care şi-au pierdut viaţa toate cele 224 de persoane aflate la bord, îndeplinea toate cerinţele necesare, au transmis duminică procurori din regiunea Volga din Rusia, potrivit agenţiei RIA Novosti, preluată de Reuters.

Procurorii au mai spus că membrii echipajului aeronavei fuseseră supuşi recent testelor medicale şi nu au fost detectate niciun fel de probleme, potrivit agenţiei Interfax.AGERPRES/(AS - editor: Ionuţ Mareş)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.