COD GALBEN: 24-05-2025 Intre 08:45 si 13:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...60 km/h. in Zona joasă a județului Alba , respectiv zona localităților;

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bruxelles, 28 oct /Agerpres/ - Sistemul Dublin, textul fondator al politicii europene în domeniul azilului, trebuie să fie schimbat întrucât nu mai funcţionează, a estimat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit AFP.

'În materie de refugiaţi, va trebui să modificăm sistemul Dublin. El nu mai funcţionează. Dacă acest sistem nu mai este funcţional, noi nu îl putem aplica şi, în consecinţă, Comisia va face propuneri aferente în primăvara anului viitor sau chiar mai devreme', a afirmat Juncker la Paris, în faţa membrilor Consiliului economic, social şi de mediu, organism consultativ al actorilor sociali.

Regulamentul Dublin este un document esenţial al politicii europene în domeniul azilului. Conform prevederilor sale, analizarea cererii de azil trebuie să fie realizată de prima ţară membră a UE în care intră refugiatul respectiv.

Documentul şi-a arătat punctele vulnerabile în ultimele luni, în urma deciziilor anumitor state membre care, confruntate cu un val masiv de refugiaţi, au decis să nu aplice unele prevederi.

Şeful executivului comunitar a susţinut ideea unui acord cu Turcia, afirmând că înţelege 'dubiile şi ezitările celor care spun că nu se poate încheia un acord cu Erdogan (preşedintele Turciei, n.r.)'.

Uniunea Europeană s-a angajat să aloce noi fonduri concrete şi substanţiale pentru a ajuta Turcia să suporte povara celor 2,2 milioane de refugiaţi aflaţi în prezent pe teritoriul turc.

Referitor la minisummitul desfăşurat duminică la iniţiativa sa şi consacrat aşa-numitei 'rute balcanice' folosite de refugiaţi în drumul lor spre Europa Occidentală, Jean-Claude Juncker a apreciat că este 'incredibil ca în sânul UE să existe state membre care nu îşi vorbesc, care au aceeaşi problemă şi nu au puterea de a încerca să o rezolve prin dialog'.

'Asistăm la un spectacol de jigniri şi atacuri pe care nu am crezut vreodată că le voi vedea în Europa; acest lucru este rezultatul faptului că guvernele şi societăţile nu îşi vorbesc', a afirmat Juncker, care a deplâns ceea ce el a numit 'impresia că telespectatorii ştiu mai mult decât guvernanţii despre deplasările migranţilor'. AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor: Karina Olteanu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.