COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 18 Intre 18:00 si 19:00 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale care vor cumula 30...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie in Județul Brăila, Județul Constanta, Județul Ialomiţa, Județul Tulcea, Județul Călăraşi; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 17 Intre 17:30 si 18:30 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torențiale, frecvente descărcări electrice. in Județul Botoşani, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Roma, 6 oct /Agerpres/ - Peste 1.800 de persoane, care se aflau la bordul unor ambarcaţiuni sau bărci pneumatice, au fost salvate luni în urma a şase operaţiuni separate în largul coastelor libiene, a anunţat luni seara Garda de coastă italiană, potrivit AFP.

Din cei 1.830 de migranţi, 717 au fost recuperaţi de o navă a Gărzii de coastă, în timp ce o altă navă a luat la bord alte 115 de persoane.

Un vas al marinei militare italiene a salvat, la rândul său, 117 de migranţi în Mediterana.

La aceste operaţiuni au contribuit, de asemenea, două vase militare străine: o navă irlandeză Samuel Beckett, care a salvat 242 persoane, şi o navă engleză Enterprise, parte a dispozitivului european Eunavfor Med, care a salvat 639 persoane.

Peste 430.000 de migranţi şi refugiaţi au traversat Mediterana din ianuarie şi aproape 2.750 şi-au pierdut viaţa sau sunt daţi dispăruţi, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).

În jur de 310.000 dintre aceştia au sosit în Grecia şi 121.000 în Italia, conform unui recent bilanţ publicat la 11 septembrie de OIM, organizaţie care îşi are sediul la Geneva. Între altele, 2.166 au sosit în Spania şi 100 în Malta.

O nouă fază a luptei împotriva traficanţilor în Marea Mediterană va începe miercuri, permiţând navelor din dispozitivul Eunavfor Med să intervină în apele internaţionale.

Vasele de război europene vor putea să opereze împotriva traficanţilor, dar cu condiţia ca acestea să rămână în apele internaţionale şi să nu intre în apele teritoriale libiene.AGERPRES/(AS - editor: Lilia Traci)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.