COD GALBEN: 08-05-2025 ora 10 Intre 8 mai, ora 14 – 9 mai, ora 03 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Oslo, 23 sep /Agerpres/ - Norvegia a decis să intensifice monitorizarea migranţilor de către poliţie la graniţa sa cu Suedia, în urma înregistrării unui număr record de solicitanţi de azil care se îndreaptă spre ţările scandinave, relatează miercuri thelocal.se.

Coaliţia de dreapta aflată la guvernare la Oslo a cerut marţi poliţiei norvegiene să intensifice controalele în zonele de frontieră, în contextul în care Norvegia se confruntă cu un aflux fără precedent de refugiaţi.

Graniţa terestră între Norvegia şi Suedia se întinde pe o lungime de 1.630 de kilometri.

'În situaţia creşterii numărului de solicitanţi de azil, este important ca autorităţile norvegiene să cunoască cât mai rapid identitatea şi trecutul celor care vin în ţara noastră. Acest lucru ajută la prevenirea imigraţiei ilegale şi la combaterea criminalităţii transfrontaliere'', a afirmat ministrul justiţiei norvegian Anders Anundsen, într-o declaraţie citată de postul de radio NRK.

În ultimele trei luni, Norvegia a primit 2.760 cereri de azil. Numărul acestora a crescut cu 81% în perioada aprilie - iunie faţă de perioada similară din 2014, în timp ce în aceeaşi perioadă numărul solicitărilor de azil în Suedia a sporit cu un sfert.

Decizia autorităţilor de la Oslo intervine la mai puţin de o săptămână după ce Finlanda a anunţat că îşi va intensifica măsurile de control la frontieră după creşterea masivă a numărului solicitanţilor de azil, în mare parte irakieni.

Uniunea Europeană a aprobat marţi, la reuniunea miniştrilor de interne şi ai justiţiei, repartizarea a 120.000 de refugiaţi între statele membre, în pofida opoziţiei mai multor ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România, faţă de cotele propuse de Comisia Europeană.

''Decizia de relocalizare a 120.000 de persoane (a fost) adoptată cu o largă majoritate de state membre'', a anunţat preşedinţia luxemburgheză a Consiliului UE, pe Twitter. Pe aceeaşi reţea de socializare, ministrul de interne ceh Milan Chovanec a precizat că Cehia, Slovacia, România şi Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abţinut. AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.