Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Budapesta, 11 sep /Agerpres/ - O înregistrare filmată cu cameră ascunsă în interiorul celui mai mare centru de migranţi din Ungaria, la frontiera cu Serbia, arată condiţiile 'inumane' în care le sunt distribuite acestora alimentele, relatează vineri France Presse.

Acest video, filmat în secret de o voluntară australiană care a vizitat miercuri centrul de la Roszke, arată 150 de migranţi adunaţi într-un loc împrejmuit în interiorul unei săli mari, care se îmbrânceau, încercând să prindă sandvişurile învelite în plastic, pe care le aruncau poliţişti unguri purtând căşti de protecţie şi măşti sanitare.

Femei şi copii se află în această mulţime în mişcare şi haotică, încercând să prindă pâinea din zbor, în timp ce alţii escaladează gardul pentru a atrage atenţia celor care distribuie alimentele.

'Este ca şi cum ai hrăni animale închise într-un ţarc, ca un Guantanamo în Europa', a declarat Alexander Spritzendorfer, a cărui soţie, Michaela, a filmat această secvenţă, difuzată pe YouTube joi seara, chiar în timp ce vorbea cu cineva de la Crucea Roşie. Cuplul, împreună cu alţi voluntari, a venit să aducă hrană, îmbrăcăminte şi medicamente. 'Este inuman şi, de asemenea, spune ceva despre aceşti oameni (migranţi), să vezi că ei nu se bat pentru hrană, deşi este evident că le este foame', a comentat el.

Agenţia ONU pentru refugiaţi a criticat marţi condiţiile extrem de dure de la centrul de refugiaţi din Roszke, în contextul în care Ungaria încearcă să facă faţă afluxului record de migranţi care trec frontiera în încercarea de a ajunge în Europa Occidentală.

Guvernul de dreapta de la Budapesta a finalizat la sfârşitul lunii august construcţia primei părţi a gardului de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale de 175 km cu Serbia, dar acest lucru nu pare a fi un obstacol în calea sosirii de noi imigranţi.

Cea de-a doua parte a gardului, de patru metri înălţime, este în construcţie şi ar trebui să fie finalizată la sfârşitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie. AGERPRES/(AS - autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.