COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 07:25 si 09:00 se va semnala Local ceață ce determină vizibilitate redusă, sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona joasă a județului Satu Mare , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Copenhaga, 11 sep /Agerpres/ - Danemarca a anunţat vineri că va refuza să ia parte la sistemul de repartizare centralizată a refugiaţilor între ţările Uniunii Europene, propus de Comisia Europeană, relatează AFP şi Reuters.

"Nu vom face parte din sistemul de repartizare a 160.000 refugiaţi", a declarat agenţiei de presă daneze Ritzau ministrul integrării, Inger Stojberg, întrebat despre această propunere a Germaniei pe care Comisia Europeană vrea să o pună în aplicare extrem de rapid.

La fel ca Marea Britanie şi Irlanda, Danemarca dispune de opţiunea de neparticipare la politica de azil a Uniunii Europene.

"Cred că trebuie văzut că există deja o repartizare informală a solicitanţilor de azil în Europa", iar "noi ne situăm deja extrem de sus" în clasamentul ţărilor de primire, a spus ministrul.

Danemarca a primit aproape 15.000 de solicitanţi de azil în 2014. Raportat la populaţia sa, ea a fost anul trecut a cincea ţară din UE după numărul de solicitanţi de azil găzduiţi, în faţa Germaniei, potrivit Eurostat. Copenhaga se aşteaptă să primească alţi circa 20.000 în acest an.

Danemarca este condusă din iunie de un guvern liberal care s-a angajat să înăsprească legislaţia privind imigraţia pentru a obţine sprijinul Partidului Popular Danez, formaţiune anti-imigraţie situată pe poziţia a doua la alegerile legislative.

Reacţia Danemarcei la valul de imigranţi a fost haotică. Copenhaga a încercat să-i înregistreze pe refugiaţi în conformitate cu regulile UE şi a închis temporar căi de transport dinspre Germania, însă ulterior le-a permis imigranţilor să călătorească liber, devenind tot mai evident că poliţia nu îi va putea opri.

Peste 3.000 de imigranţi au intrat în Danemarca în această săptămână, dar majoritatea au spus că vor să ajungă în Suedia, care are o politică mai primitoare, acordând automat permise de şedere permanentă sirienilor şi oferind ajutoare mai mari. AGERPRES/(AS - autor: Ionuţ Mareş, editor: Gabriela Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.