COD PORTOCALIU: 24-05-2025 ora 10 Intre 24 mai, ora 15 – 25 mai, ora 10 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă COD GALBEN: 24-05-2025 Intre 08:45 si 13:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...60 km/h. in Zona joasă a județului Alba , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Kiev, 2 sep /Agerpres/ - Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) şi Ministerul Apărării din Rusia ar putea bloca drepturile de exploatare a unor zăcăminte din Marea Neagră şi Marea Azov acordate de Ucraina unor companii înainte de anexarea Crimeii de către Rusia în martie 2014, relatează agenţia de presă ucraineană Unian.

O decizie în acest sens a fost semnată deja de premierul rus Dmitri Medvedev, a scris marţi agenţia menţionată, citând serviciul de presă al executivului de la Moscova. Documentul vizează 'asigurarea capacităţii de apărare şi de securitate a statului (rus) în mările Neagră şi Azov'.

'În cazul în care Ministerul Apărării şi FSB vor prezenta Agenţiei Federale pentru utilizarea resurselor subsolului (Rosnedra) concluzii cu privire la posibile ameninţări la adresa apărării şi securităţii naţionale, Agenţia va pregăti un proiect de decizie a guvernului rus de a nu acorda solicitantului dreptul de a utiliza sectorul de subsol şi, conform procedurii stabilite, va trimite acest proiect de decizie Ministerului Mediului pentru punerea lui în discuţie în cadrul guvernului', menţionează textul, citat de Unian.

Respectivul document a fost elaborat de Ministerul Mediului de la Moscova pentru punerea în aplicare a unei legi datând din 29 iunie 2015 cu privire la particularităţile reglementării juridice a relaţiilor în domeniul utilizării subsolului în legătură cu alipirea Crimeii la Rusia şi formarea unor entităţi noi în cadrul Federaţiei Ruse - Republica Crimeea şi oraşul de importanţă federală Sevastopol.

La 21 august, guvernul ucrainean a ordonat holdingului 'Naftogaz Ukrainî' să angajeze jurişti pentru a proteja drepturile sale de proprietate în Crimeea, în condiţiile în care Kievul a pierdut controlul asupra companiei de stat Cernomorneftegaz - cea mai importantă companie ucraineană de prospecţiuni şi exploatarea a zăcămintelor din Marea Neagră - după anexarea peninsulei de către Rusia.

La 19 martie 2014, sondele Cernomorneftegaz din Crimeea au fost ocupate de persoane înarmate în uniforme militare fără însemne. AGERPRES/(AS - autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.