COD GALBEN: 09-05-2025 ora 10 Intre 9 mai, ora 10 – 9 mai, ora 20Fenomene vizate se va semnala 9 mai, ora 10 – 9 mai, ora 20Fenomene vizate COD GALBEN: 09-05-2025 ora 16 Intre 16:55 si 20:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...55 km/h. in Județul Tulcea , Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Moscova, 13 aug/Agerpres/ - Curtea Supremă a Rusiei şi-a dat acordul cu privire la un decret al Kremlinului care clasifică drept secret de stat pierderile militare în timp de pace, o iniţiativă care vizează, în opinia adversarilor acesteia, să disimuleze implicarea Moscovei în conflictul ucrainean, transmite AFP.

Curtea Supremă a respins un recurs depus de militanţi din opoziţie şi de jurnalişti contestând legalitatea decretul care urmăreşte, potrivit acestora, să filtreze informaţiile care susţin rolul jucat de armata rusă în estul Ucrainei, pradă unui conflict care a făcut peste 6.800 de morţi în ultimele 18 luni.

Acest decret, semnat la sfârşitul lunii mai de preşedintele Vladimir Putin, clasifică drept secret de stat "informaţiile referitoare la pierderile înregistrate de armată (...) în timpul operaţiunilor speciale pe timp de pace". Pierderile militare în timp de război erau deja păstrate secrete.

Divulgarea secretelor de stat este pedepsită în Rusia cu până la patru ani de închisoare.

Kievul şi occidentalii acuză Rusia că îi ajută militar pe separatiştii din estul Ucrainei şi că a trimis în zonă trupe regulate, fapt dezminţit categoric de Moscova, care recunoaşte numai prezenţa unor "voluntari", persoane plecate la luptă din proprie iniţiativă.

Presa rusă şi internaţională, precum şi militanţi opozanţi ai Kremlinului, au vorbit în repetate rânduri despre înmormântări secrete în Rusia ale militarilor ruşi ce şi-ar fi pierdut viaţa în Ucraina. Mai multe interviuri ale unor foşti soldaţi şi familiilor acestora au fost publicate în mass-media, iar informaţii despre prezenţa lor în Ucraina au fost colectate prin intermediul reţelelor sociale.

În cursul şedinţei Curţii Supreme, care a durat opt ore, s-a arătat că decretul a fost propus guvernului de către armată şi serviciile de informaţii, potrivit unuia dintre opozanţii măsurii în cauză, Ruslan Levîev.AGERPRES/(AS - editor: Alic Mîrza)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.