COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 30-05-2025 Intre 00:00 si 06:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h. in Județul Caraş-Severin , zona de munte de peste 1800 m, Județul Hunedoara , zona de munte de peste 1800 m;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Varşovia, 21 iul /Agerpres/ - Un avion al companiei Lufthansa a fost luni foarte aproape de a intra în coliziune în zbor cu dronă înaintea aterizării pe principalul aeroport din Varşovia, relatează agenţia Reuters.

Avionul, de tipul Embraer, efectua un zbor de la Munchen la Varşovia şi avea 108 pasageri la bord.

Drona s-a apropiat la circa o sută de metri de aparatul companiei Lufthansa, când acesta se afla la altitudinea de 760 de metri. În cele din urmă, avionul Embraer a aterizat în siguranţă, iar celelalte avioane au primit alte coordonate pentru aterizare până când spaţiul aerian a fost securizat. Totuşi, elicopterele poliţiei şi armatei poloneze, care au fost imediat ridicate de la sol, nu au reperat nicio dronă.

Înainte de a fi confirmat de autorităţile poloneze şi de compania Lufthansa, incidentul a fost relatat prima dată de publicaţia Aviation Herald, care a citat piloţi ce spuneau controlorilor de trafic aerian polonezi 'să aibă grijă de spaţiul lor aerian', pentru că 'este destul de periculos'.

Ca urmare a folosirii tot mai frecvente a dronelor în activităţi precum filmarea evenimentelor sportive sau agricultura, Uniunea Europeană intenţionează să emită noi reglementări privind utilizarea acestor aparate, astfel încât ele să nu mai reprezinte un risc pentru aviaţia civilă şi să nu fie permisă folosirea lor în acţiuni ce încalcă dreptul cetăţenilor la intimitate. Aceste reglementări urmează să fie prezentate de Comisia Europeană la toamnă, în cadrul unui pachet de norme privind aviaţia civilă.

Există însă state europene care au adoptat deja norme proprii privind folosirea dronelor, cum este cazul Germaniei, a cărei legislaţie interzice prezenţa unor asemenea aparate la mai puţin de 1,5 kilometri de perimetrul aeroporturilor.

Dronele au provocat panică şi în Franţa la începutul acestui an, mai multe dispozitive de acest fel fiind observate deasupra Parisului şi chiar deasupra unor centrale nucleare.

Pe de altă parte, directorul general al companiei Lufthansa, Carsten Spohr, vede şi o oportunitate comercială în dezvoltarea dronelor, el afirmând luna trecută că tehnicienii şi unităţile de instruire a piloţilor din cadrul acestei societăţi pot oferi expertiză.AGERPRES/(AS - autor: Sorin Popescu, editor: Tudor Martalogu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.