COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului COD GALBEN: 29-05-2025 ora 19 Intre 19:40 si 20:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...20 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului in Județul Ialomiţa, Județul Călăraşi; COD GALBEN: 29-05-2025 ora 18 Intre 18:40 si 21:00 se va semnala Local, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...60 km/h. in Zona joasă a județului Mehedinţi , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Moscova, 4 dec /Agerpres/ - Senatorul american John McCain a declarat că Statele Unite ale Americii ar putea începe furnizarea de gaze naturale către Europa până în 2020 pentru a echilibra exporturile de energie din Rusia, potrivit Ria Novosti.

"Cred că putem devansa acest termen", a afirmat McCain, întrebat de corespondentul agenţiei ruse de presă dacă Statele Unite ar putea să devină un exportator-cheie de gaze până în 2020 pentru Europa.

McCain şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu decizia Bulgariei de a nu permite construcţia gazoductului rusesc South Stream pe teritoriul său. "Sunt bucuros că prietenii noştri în Europa au anulat construcţia conductei" ce urma să traverseze ţări europene, a mai spus McCain.

Într-un comunicat emis cu o zi în urmă, biroul de presă al senatorului republican sublinia faptul că demersurile personale ale acestuia - care ceruse guvernului bulgar să se abţină de la cooperarea cu Rusia - "au avut succes."

La 1 decembrie, preşedintele Vladimir Putin - în cadrul vizitei de stat în Turcia - a declarat că Rusia, în condiţiile actuale, nu poate continua realizarea proiectului "South Stream", inclusiv din cauza poziţiei neconstructive a Uniunii Europene. În acelaşi timp, pentru a satisface nevoile Turciei, Rusia va construi un nou sistem de conducte de gaze. Ulterior, directorul executiv al "Gazprom", Aleksei Miller, a declarat că proiectul "South Stream" este închis.

SUA sunt interesate direct în construcţia în Europa a unei infrastructuri de gaze naturale lichefiate (GNL). Potrivit Centrului pentru politici energetice globale de la Universitatea Columbia, extinderea pe piaţa mondială a distribuţiei gazelor naturale lichefiate ar putea reduce în mod semnificativ veniturile "Gazprom" - cu 30-40%.

Datorită diversificării pieţei de resurse energetice, a creşterii ofertei şi, prin urmare, a preţurilor mai mici, consumatorii europeni vor putea reduce cheltuielile la gaze până la 20%, potrivit aceloraşi experţi americani.

Reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, declarase anterior că perspectiva dependenţei UE de resursele energetice din Statele Unite ale Americii sunt deocamdată rupte de realitate. "Numai pentru a menţine nivelul actual al producţiei de gaze de şist, americanii au nevoie să pună în funcţiune câteva mii de sonde pe an", a spus oficialul rus. Potrivit acestuia, "sondele pentru gazele de şist sunt de câteva ori mai scumpe decât sondele verticale convenţionale pentru extracţia de gaze naturale".AGERPRES/(AS - autor: Lilia Traci, editor: Florin Ştefan)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.