COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 01:30 si 02:30 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină. in Județul Arad, Județul Timiş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bruxelles, 21 nov /Agerpres/ - Europenii vor trebui să se mulţumească cu sacoşe din materiale textile sau din hârtie, după un acord 'istoric' în cadrul UE pentru a reduce cu peste trei sferturi până în 2025 utilizarea a miliarde de pungi din plastic de unică folosinţă care asfixiază apa şi solul, relatează AFP.

Reprezentanţii celor 28 de guverne din UE au parafat vineri acest acord, care a fost pregătit împreună cu Parlamentul European la începutul săptămânii.

'Acest acord va permite Europei să facă faţă eficient unei probleme de mediu', şi-a exprimat satisfacţia ministrul italian al mediului, Gian Luca Galleti, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a UE.

Eurodeputata din grupul Verzilor Margrete Auken a salutat 'o realizare istorică'. 'Este vorba despre primul acord la nivelul UE asupra unor obiective cu caracter obligatoriu pentru reducerea deşeurilor', a subliniat ea.

Statele care nu au făcut acest lucru vor trebui să impună ca pungile din plastic să nu mai fie gratuite până la 31 decembrie 2018 şi să ia măsurile necesare pentru a reduce consumul anual la 90 de pungi din plastic pe cap de locuitor până la 31 decembrie 2019.

În 2025, consumul anual nu ar trebui să depăşească 40 de pungi pe cap de locuitor, în condiţiile în care media europeană a fost de 178 în 2010.

Sunt vizate pungile cu o grosime mai mică de 50 de microni distribuite încă gratuit în numeroase supermarketuri europene.

Peste 90% din cele circa 100 de miliarde de pungi din plastic puse în circulaţie în UE fac parte din această categorie.

Potrivit Comisiei Europene, există peste 8 miliarde de pungi din plastic pe an care devin deşeuri, afectând mediul de viaţă al peştilor şi al păsărilor.AGERPRES/(AS - autor: Florin Ştefan, editor: Ionuţ Mareş)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.