Roma / Incident aviatic: Cei doi piloți români ai avionului Carpatair sunt vizați de ancheta procurorilor italieni

 •  Externe
27 afişări

Cei doi piloți români ai aeronavei Carpatair care a ratat aterizarea la Roma, sâmbăta trecută, pe aeroportul Fiumicino, sunt cercetați de procurorii italieni, informează marți seară site-ul de știri TgCom24 - Mediaset.

930d3ca2-7018-4b2a-87d6-167bfb61936e

Procurorul Gianfranco Amendola de la Parchetul din Civitavecchia, în regiunea Lazio /centru/, care a deschis o anchetă, a declarat că cei doi piloți români sunt vizați de anchetă pentru producere de vătămare corporală din culpă. Avionul, cu 50 de persoane la bord (46 de pasageri și patru membri ai echipajului), aparținând companiei române Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea sâmbăta trecută și a ieșit de pe pistă, pe aeroportul "Leonardo da Vinci" de la Roma. Șaisprezece persoane au fost rănite, printre care o asistentă de zbor româncă.
Avionul, de tip ATR 72, zbura de la Pisa la Roma. Carpatair a câștigat, în februarie 2012, o licitație privind asigurarea unor zboruri interne Alitalia, cu două avioane de tip ATR 72-500 de câte 70 de locuri, pe rutele Pisa-Roma, Ancona-Roma și Bologna-Roma. AGERPRES.

Etichete:

Comentează


Articole recomandate


Noul Agerpres