COD GALBEN: 06-06-2025 ora 10 Intre 7 și 8 iunie, intervalul orar 12 – 21Fenomene vizate se va semnala 7 și 8 iunie, intervalul orar 12 – 21Fenomene vizate

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 28 feb /Agerpres/ - Sectorul de creştere a suinelor nu se va dezvolta atâta timp cât nu se vor dezvolta maternităţi de producere a purcelului în România, a declarat, marţi, preşedintele Pro Agro, Emil Dumitru, într-o conferinţă de specialitate.

"Sectorul de creştere a suinei nu va avea o şansă de dezvoltare atâta timp cât nu vom dezvolta suficiente capacităţi de producere a purcelului, de a dezvolta maternităţi în România, pentru că tot timpul vom fi presaţi de acea achiziţie şi cu cât va exista o cerere mai mare din partea crescătorilor români de a cumpăra purcei de dezvoltare, cu atât preţurile la poarta fermei din Ungaria, Germania, sau Olanda, de unde cumpărăm purcei de îngrăşare, va fi mai mare şi ne va scoate din piaţă şi nu vom mai fi competitivi", a spus Emil Dumitru.

Pe de altă parte, acesta a subliniat faptul că o cerere mai mare din partea crescătorilor români va genera o creştere a preţurilor purceilor de îngrăşare din alte state membre, astfel încât România ar putea fi scoasă de pe piaţă.

Carnea de porc a rămas şi în primele 11 luni din 2016 principalul produs alimentar importat, pentru care au fost cheltuite peste 311 milioane de euro.

Carnea de porc rămâne principalul produs alimentar importat, iar în primele 11 luni din 2016 au fost cheltuite peste 311,4 milioane de euro, cu 46 milioane de euro mai mult faţă de perioada corespunzătoare din 2015, pentru o cantitate totală de 179.800 tone, conform datelor centralizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), furnizate la solicitarea AGERPRES.

Ministerul Agriculturii intenţionează să aloce, în 2017, printr-o schemă de ajutor de stat, 86 de milioane de euro crescătorilor de porci din România care livrează animale pentru abatorizare, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă. Implementarea acestui ajutor de stat are ca scop depăşirea dificultăţilor din sector, în sensul dezvoltării activităţii de creştere a porcinelor şi al menţinerii, cel puţin, la nivelul actual de producţie. Necesitatea acestui program a apărut din cauza presiunilor cu care se confruntă producătorii de carne de porc din România în valorificarea producţiei şi a importurilor masive de carne de porc care, conform statisticilor, s-au ridicat în 2015 la 230.000 de tone.AGERPRES/(AS - autor: Cătălin Trandafir, editor:Mariana Nica)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.