COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 23 sep /Agerpres/ - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) intenţionează să înfiinţeze un magazin online pentru vânzarea produselor confiscate, a anunţat, vineri, preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş.

El a precizat că acesta va funcţiona ca orice alt magazin online, însă produsele vor putea fi şi licitate.

"Pentru anumite produse, preţurile vor fi fixe, dar pentru altele preţul se va stabili prin licitaţie", a explicat Doroş.

În prezent, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vinde, în magazinele sale din ţară, produse diverse, de la camere video, care pot fi achiziţionate cu 4.400 lei bucata, până la chiloţi pentru care preţul este 3 lei/bucată, conform datelor instituţiei.

În Bucureşti, la magazinul din strada Măriuca, Fiscul vinde bunuri confiscate în vederea valorificării acestora. În magazin se găsesc cercei, brăţări sau lanţuri de argint şi aur cu preţuri ce ajung până la 100 de lei, dar şi produse alimentare precum arahide în ciocolată cu 5 lei şi gumă de mestecat cu 8 bani bucata.

De asemenea, se mai vând tenişi cu 4 lei bucata, pălării cu 2,5 lei, tricouri cu 5 lei, bluze cu 5 lei, fuste de damă cu 6 lei, foen de păr cu 1,95 lei bucata şi bibelouri la acelaşi preţ.

Conform reprezentanţilor instituţiei, când sunt stocuri mari de produse, acestea se vând la cantitate, iar pentru aceasta se organizează licitaţie.

Potrivit ANAF, valorificarea bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului se realizează în temeiul O.G. nr. 14/2007 pentru reglementarea modului şi a condiţiilor de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, precum şi a Normelor metodologice de aplicare a O.G. nr. 14/2007, aprobate prin H.G. nr. 731/2007.

Activitatea de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului cuprinde declararea bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului de către deţinători- organelor de valorificare, evaluarea de către o comisie de evaluare, valorificarea efectivă sau atribuirea cu titlu gratuit sau distrugerea sau restituirea.

Valorificarea se face utilizând una dintre următoarele metode: licitaţie publică, vânzare directă de la locul de depozitare sau de deţinere, în regim de consignaţie, magazine proprii ale organelor de valorificare, burse de mărfuri. AGERPRES/(AS - autori: Ana-Maria Vasile, Florin Bărbuţă, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.