Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 16 mai /Agerpres/ - Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, consideră că este timpul ca acţionarii şi managementul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) să-şi adapteze politica la realităţile internaţionale şi de piaţă, iar vocea ţărilor în care Banca îşi desfăşoară activitatea "ar trebui să cântărească mai mult în deciziile BERD".

'După 25 de ani de existenţă şi de rezultate importante, considerăm că este timpul ca acţionarii şi managementul Băncii să revizuiască şi să-şi adapteze politica la realităţile internaţionale şi de piaţă. De asemenea, credem că vocea ţărilor în care Banca îşi desfăşoară activitatea ar trebui să devină mai transparentă şi să cântărească mai mult în deciziile BERD, aşa cum toţi suntem răspunzători de acţiunile noastre faţă de oamenii din ţările noastre', a declarat ministrul Finanţelor Publice, la Londra, în cadrul sesiunii de alegere a preşedintelui BERD.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort remis, luni, AGERPRES, Anca Dragu a luat parte la Reuniunea Anuală a BERD organizată la Londra în perioada 10 - 12 mai. Aceasta a participat la alegerea preşedintelui BERD de către Consiliul Guvernatorilor, la sesiunea plenară a Consiliului Guvernatorilor precum şi la întâlnirea cu reprezentanţii Constituentei condusă de Turcia din care România face parte.

În marja Reuniunii Anuale, ministrul român al Finanţelor Publice a avut întâlniri bilaterale cu conducerea BERD, Philip Bennett, prim vice-preşedinte BERD, Alain Pilloux, vice-preşedinte BERD, cât şi cu vicepreşedintele BEI, Pim van Ballekom.

Principalele subiecte de discuţie au vizat dezvoltarea proiectelor în domeniul infrastructurii (proiecte PPP în sănătate, sprijinirea companiilor de stat din transport, energie, telecomunicaţii) şi asistenţa BERD pentru pregătirea lor, precum şi sprijinul BERD în sectorul financiar-bancar.

De asemenea, a fost adus în discuţie rolul potenţial al BERD în Planul de Investiţii pentru Europa şi stadiul consultărilor cu Comisia Europeană şi BEI.

Şeful MFP şi-a exprimat un interes deosebit pentru cooperarea dintre BEI şi BERD şi viitoare posibile proiecte pentru România ce pot beneficia de finanţare de la IFI-uri, PIE, inclusiv parteneriate publice-private.AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor:)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.