COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 12 apr /Agerpres/ - Ministerul Transporturilor va lansa, în perioada următoare, un mare proiect de infrastructură de regenerare urbană, ce va include Magistrala 6 de metrou care va uni Aeroportul Internaţional Henri Coandă cu Gara de Nord, precum şi definitivarea căii ferate ce va ajunge direct la cel mai important aeroport al României, a anunţat, marţi, Mariana Ioniţă, director general în ministerul de resort, la conferinţa 'Mecanisme pentru o piaţă în dezvoltare', organizată de Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

'Avem o reţea de cale ferată extraordinar de mare şi care, cândva, asigura condiţii foarte bune de transport. Acum ministerul şi-a propus să revitalizeze calea ferată. Să mutăm transportul de marfă pe calea ferată. În sensul acesta, vom lansa un mare proiect care va implica şi regenerare urbană şi care va avea în centru dezvoltarea căii ferate. Pe lângă calea ferată, veţi vedea, se vor lansa şi proiectele de dezvoltare a metroului - Magistrala 6 se apropie şi ea de implementare. Este linia care va uni Aeroportul Otopeni cu Gara de Nord, apoi linia de cale ferată până la Aeroportul Otopeni şi la care se face o reparaţie capitală ce va include o prelungire până la aeroport. Măsurile pe care noi le avem în plan, multe dintre ele administrative, îşi vor da roadele, cu siguranţă în perioada următoare', a declarat Ioniţă.

Potrivit reprezentantului Ministerului Transporturilor, la nivel naţional este nevoie de simplificarea procesului de implementare a investiţiilor, în acest sens fiind constituit un Grup de Infrastructură aflat sub conducerea directă a Cancelariei prim-ministrului, Dacian Cioloş.

'Sub conducerea directă a Cancelariei premierului s-a constituit un Grup pentru Infrastructură, în care sunt incluse toate ministerele decidente în domeniul investiţiilor, în aşa fel încât să luăm măsurile necesare simplificării procesului de implementare a investiţiilor. Alte măsuri pe care le vom lua pentru următoarea perioadă sunt cele legate de modificarea normativelor de proiectare a drumurilor şi a căilor ferate, şi aici vorbim despre simplificarea lor, de un amalgam de normative. Avem nevoie nu de studii de fezabilitate orientative, ci de unele foarte detaliate. Noi sperăm ca aceste măsuri şi urmărirea proiectelor vor conduce, în final, la o reţea de autostrăzi. În acelaşi timp, vreau să să anunţ că Ministerul Transporturilor se axează foarte mult şi pe dezvoltarea celorlalte moduri de transport', a susţinut Mariana Ioniţă.

Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) a organizat, marţi, conferinţa cu tema 'Mecanisme pentru o piaţă în dezvoltare' iar temele centrale ale evenimentului s-au concentrat în următoarele direcţii: ce modificări apar şi cum va evolua structura cererii de lucrări în construcţii, cât de implicaţi vor fi antreprenorii şi firmele de execuţie de construcţii, cum se prezintă segmentul de investiţii, proiecte şi finanţare în construcţii şi alte aspecte practice referitoare la programele de dezvoltare, care este ponderea investiţiilor în construcţii şi ce impact are aceasta asupra sectorului, ce modalităţi de eficientizare a resurselor publice în noua lege a achiziţiilor pot fi implementate.AGERPRES/(A, AS - autor: Daniel Badea, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.