COD GALBEN: 12-05-2025 Intre 05:50 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Alba, Zona depresionară a județului Harghita , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 12-05-2025 Intre 00:30 si 06:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului sau chiciurei. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 28 feb /Agerpres/ - Circulaţia pe autostrada Orăştie-Sibiu se va relua în august-septembrie, după refacerea tronsonului care a fost demolat din cauza fisurilor, iar finanţarea acestor lucrări se va realiza pe garanţia de bună execuţie depusă de constructor, în sumă totală de 90 de milioane de lei, a anunţat, duminică, la Pro TV, ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

"Lucrările de reparaţii şi de refacere a zonei demolate se vor finaliza până în lunile august - septembrie, când se va relua circulaţia pe autostrada Orăştie-Sibiu, iar în decembrie vom avea şi rezultatele finale ale expertizei pe eventualele zone unde se va interveni fără demolare. Până la mijlocul anului următor va exista un al treilea contract care prevede spaţii de servicii şi rigole, dar care nu ţin de circulaţie, iar până în 2017 se vor termina şi aceste lucrări şi autostrada va fi completă. Însă, deschiderea circulaţiei pentru demolarea de acum va avea loc în august-septembrie pe Orăştie-Sibiu", a explicat ministrul.

În ceea ce priveşte finanţarea tronsonului care a fost demolat, şeful de la Transporturi a afirmat că se va face de către constructor pe baza unei garanţii depuse de acesta.

"Există mecanisme contractuale, nu toate sunt perfecte, dar în acest caz avem o acoperire, o garanţie de bună execuţie pe care constructorul a depus-o. Sunt două componente, una de 60 de milioane de lei plus una de 30 de milioane de lei, în total 90 milioane de lei şi aceste sume ajung deocamdată pentru plata lucrărilor de reparaţie", a spus Costescu.

Acesta nu exclude posibilitatea ca şi pe alte zone ale aceluiaşi tronson să apară probleme similare, din acest motiv solicitând o expertiză pe toţi cei 22 de kilometri ai autostrăzii.

"Nu trebuie să uităm că există suspiciunea - pentru că aceste lucrări au fost făcute de slabă calitate - ca şi alte zone ale tronsonului realizat de acelaşi constructor să aibă probleme. Asta înseamnă că în afară de banii cheltuiţi pentru reparaţii trebuie să fim pregătiţi de alte probleme similare, în alte zone ale aceluiaşi tronson. Practic, acum demolarea este efectuată pe 200 de metri, au mai fost identificate fisuri pe o zonă adiacentă de 300 de metri, dar am demarat odată cu măsura de refacere şi pe cea de expertiză, pe toţi cei 22 de kilometri, pentru a avea siguranţa că este totul în regulă, şi dacă nu, să îmbunătăţim structura. Diferenţele se vor plăti de constructori şi vom obţine aceşti bani chiar şi în justiţie", a explicat Costescu.

Fisurile pe autostrada Autostrăzii Orăştie - Sibiu Lot 3 au fost semnalate încă de la mijlocului anului trecut, în zona Cunţa-Sălişte, iar Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a decis închiderea circulaţiei şi a impus constructorului autostrăzii Orăştie - Sibiu, Salini Impregilo, să refacă porţiunea de 200 - 300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare şi reconstrucţie în conformitate cu proiectul tehnic aprobat. AGERPRES/(AS - autor: Mariana Nica, editor: Carmen Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.