COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 07:25 si 09:00 se va semnala Local ceață ce determină vizibilitate redusă, sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona joasă a județului Satu Mare , respectiv zona localităților; COD GALBEN: 20-05-2025 Intre 06:50 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 70…90 km/h și pe arii restrânse de peste 100 km/h. in Zona de munte a județului Gorj , respectiv zona de munte a localităților, Zona de munte a județului Vâlcea , respectiv zona de munte a localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 10 feb /Agerpres/ - Directiva Solvency II nu trebuie asociată cu creşterea primelor de asigurare, ci mai degrabă cu 'o aşezare a regulilor jocului', astfel că anul 2016 va fi unul de tranziţie din această perspectivă, de ajustare calitativă şi cantitativă, un an de reglare a indicatorilor financiari pentru societăţile de asigurare, a declarat miercuri preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.

"Din punct de vedere al ajustării primelor, a costurilor şi a preţurilor, Solvency II este neutră. Nu trebuie să asociem Solvency II cu creşterea costurilor, ci mai degrabă cu o aşezare a regulilor jocului. Suntem foarte aproape de o stabilitate a pieţei, mai ales dacă rata combinată la auto a ajuns deja la 118% şi, probabil, cu un mic efort de ajutare a componentelor acestei rate, vom ajunge în jurul lui 100%. Anul 2016 este un an de tranziţie din perspectiva Solvency II, este un an de ajustare calitativă, cantitativă. Este un an inclusiv de reglare a indicatorilor financiari pentru societăţile de asigurare", a menţionat Mişu Negriţoiu.

Şeful ASF a subliniat că, în 2016, EIOPA (Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, n.r) lansează un test de stres "care va da măsura finală a ajustărilor necesare".
"Sunt convins că, în România, nu vor fi diferenţe pentru că noi am făcut în 2015 ce nu am făcut celelalte ţări europene", a mai spus Negriţoiu.

Potrivit acestuia, Solvency II înseamnă reguli uniforme, atât pentru piaţa locală cât şi la nivel european.
"Regulile şi transparenţa vor susţine şi reconstruirea pieţei RCA, rămasă prea mult timp neperformantă", a adăugat preşedintele ASF.

Acesta a subliniat că asigurătorii trebuie să fie capabili să îşi onoreze obligaţiile faţă de client, asumate prin contractele de asigurare.
"Acesta va fi obiectivul final. Solvency II implică un transfer de responsabilitate către societăţile de asigurare. Solvency II este un proces de maturizare al pieţei, de dialog civilizat şi de răspundere, fiecare potrivit rolului pe care îl are în această piaţă", a precizat Mişu Negriţoiu.

În opinia sa, asigurările "sunt un business foarte tentant, atât timp cât ai banii şi trebuie să îi păstrezi".
"Obiectivul final este să plăteşti daunele la care te-ai angajat prin contractul de asigurare până în momentul producerii efective a acestor daune, trebuie să ştii să gestionezi aceşti bani şi să ai maturitatea să îi gestionezi optim, profitabil. Până la urmă, abuzurile care s-au făcut, distorsiunile care au avut loc în piaţa românească, de fapt, în principal, au fost în sfera rezervelor de daune şi a gestionării acestor rezerve", a mai spus preşedintele ASF.

Directiva Solvency II se aplică tuturor companiilor de asigurări şi reasigurări cu un volum anual de prime de peste 5 milioane euro sau cu rezerve tehnice de peste 25 milioane euro. Directiva duce la o nouă abordare a procesului de supraveghere, la nivel comun european, bazat pe principii economice pentru măsurarea activelor şi a pasivelor, luând în considerare multitudinea şi varietatea riscurilor la care se expune compania, folosind principii comune pe baza cărora se va stabili nivelul capitalului, actualizarea metodelor de calcul al capitalului companiilor de asigurări în cazul unor situaţii neobişnuite. AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.