COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 18 Intre 18:00 si 19:00 se va semnala Grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale care vor cumula 30...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie in Județul Brăila, Județul Constanta, Județul Ialomiţa, Județul Tulcea, Județul Călăraşi; COD PORTOCALIU: 22-05-2025 ora 17 Intre 17:30 si 18:30 se va semnala Grindină de dimensiuni medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse torențiale, frecvente descărcări electrice. in Județul Botoşani, Județul Iaşi, Județul Vaslui;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Londra, 15 ian /Agerpres/ - Preţul barilului de petrol Brent a scăzut vineri, la bursa din Londra, sub nivelul de 30 de dolari, pentru prima dată începând din martie 2004, ca urmare a îngrijorării investitorilor în legătură cu evoluţia economiei Chinei, dar şi din cauza excesului de ofertă, relatează agenţia EFE.

Petrolul Brent, de referinţă în Europa, era cotat la International Echange Futures (ICE) din Londra la 29,97 dolari/baril, în jurul orei 9,30 GMT, în scădere cu 3,3% faţă de preţul din deschiderea sesiunii de tranzacţionare, când a fost cotat la 31 dolari/baril.

Preţurile petrolului sunt în coborâre de peste un an şi jumătate, din cauza excesului de ofertă de pe piaţă, la care s-a adăugat, recent, îngrijorarea provocată de turbulenţele financiare din China, al doilea mare consumator mondial de petrol.

Cotaţia petrolului Brent a continuat să fie volatilă vineri dimineaţă, oscilând între 29,92 şi 29,97 dolari/baril, în timp ce analiştii nu exclud o continuare a scăderii preţurilor, care ar urma să ajungă la finele anului în jur de 10 dolari/baril.

Preţul petrolului se află la niveluri ce nu au mai fost văzute de la finalele lunii martie 2004 şi, momentan, nu există speranţe de recuperare, în special din cauza lipsei unui acord între ţările producătoare privind o diminuare a producţiei, potrivit experţilor.

Dificultăţile financiare din China au agravat situaţia, după ce bursele din această ţară şi-au suspendat operaţiunile de două ori din cauza pierderilor pronunţate, ceea ce a sporit temerile legate de o încetinire a ritmului de creştere a economiei şi de o scădere a importurilor de petrol.

De asemenea, preţurile au fost influenţate şi de tensiunile politice dintre Arabia Saudită şi Iran, doi dintre cei mai mari producători din Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), determinate de recenta executare a unui cleric şiit. AGERPRES/(AS - autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.