COD GALBEN: 07-05-2025 ora 10 Intre 7 mai, ora 12 – 7 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 07-05-2025 ora 19 Intre 19:00 si 20:00 se va semnala Averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului/ vijelie, grindină. in Județul Constanta; COD GALBEN: 07-05-2025 ora 18 Intre 18:10 si 19:30 se va semnala descărcări electrice, averse ce vor cumula local 20...25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină de mici dimensiuni in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Roma, 30 dec /Agerpres /- Subsidiara italiană a grupului american Apple a acceptat să plătească o amendă de 318 milioane de euro în urma unor investigaţii demarate în 2013 privind evaziunea fiscală, se arată într-un articol apărut în publicaţia italiană ''La Repubblica'', transmit site-ul thelocal.it şi BBC.

Autoritatea fiscală italiană a acuzat Apple Italia că în perioada 2008 - 2013 ar fi transferat aproximativ 880 milioane de euro din profitul realizat în Italia către o subsidiară cu sediul în oraşul irlandez Cork, pentru a beneficia de taxa pe companii mai redusă din Irlanda, se arată în articolul din ''La Repubblica''. Prin acest transfer, Apple şi-a redus veniturile impozabile din Italia.

Investigaţia, condusă de procurorul Francesco Greco din Milano, a descoperit o diferenţă uriaşă între veniturile Aple din Italia, de peste un miliard de euro în perioada 2008 - 2013, şi taxele plătite, de 30 milioane de euro. Investigaţia a arătat că Apple Italia era înregistrată ca fiind ''consultant'' pentru Apple Irlanda, ceea ce a permis transferarea profiturilor.

Comisia Europeană a anunţat, anul trecut, patru anchete menite să determine dacă anumite companii au beneficiat de avantaje fiscale induse, respectiv Apple în Irlanda, Starbucks în Olanda, Fiat şi Amazon în Luxemburg.

CE anchetează din iunie 2013 practicile fiscale ale unor ţări europene cu privire la marile companii. În decembrie 2014, după scandalul 'LuxLeaks' de evaziune fiscală masivă din partea multinaţionalelor care beneficiază de un regim special de taxare în Luxemburg, Comisia a extins sistemul de colectare de informaţii la toate statele UE.

De asemenea, LuxLeaks a determinat autorităţile europene să încerce să adopte un ansamblu de măsuri pentru a lupta împotriva evaziunii fiscale în Europa. AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.