COD GALBEN: 23-05-2025 ora 10 Intre 23 mai, ora 10 – 24 mai, ora 06 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 24-05-2025 Intre 00:05 si 03:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona de litoral a județului Constanta , respectiv zona localităților, Județul Constanta;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Londra, 18 dec /Agerpres/ - Mina de cărbune de la Kellingley Colliery, Yorkshire, nordul Angliei, a devenit vineri ultima mină de cărbune din Marea Britanie care şi-a închis porţile, punând punct unei industrii care a marcat profund istoria economică şi socială a Marii Britanii, informează AFP.

'Este o zi foarte tristă pentru toţi cei care au legătură cu această mină dar sunt mândru să spun că am lucrat într-o manieră profesionistă şi în siguranţă', a declarat directorul general al minei, Shaun McLoughlin.

Închiderea acestei mine va duce la dispariţia unei surse vitale de venituri pentru zona din jur. Mulţi dintre angajaţii minei au început să lucreze la vârsta de 15 ani şi în prezent se tem că nu vor găsi de lucru în altă parte. În zonă sunt amplasate trei termocentrale, inclusiv cea de la Drax, care produce între şapte şi opt procente din energia electrică din Marea Britanie. Din cele trei termocentrale doar cea de la Drax va rămâne operaţională după 2016.

Pentru Guvernul britanic exploatarea cărbunelui nu mai este rentabilă şi la finele lunii noiembrie a anunţat că intenţionează să oprească cele mai poluante centrale pe cărbune până în 2025. 'Închiderea Kellingley Colliery marchează sfârşitul unei perioade incredibile în istoria noastră socială şi economică', a declarat directorul general al Coal Authority, Philip Lawrence.

În 1920, atunci când sectorul mineritului era la apogeu, minele de cărbune asigurau locuri de muncă pentru 1,2 milioane de persoane. Ulterior efectivele au scăzut în a doua jumătate a secolului XX pentru a ajunge la 4.000 de angajaţi în 2014, când consumul de huilă a atins minime record, pentru a fi depăşit de energiile regenerabile.

Sectorul minier este recunoscut cel mai bine pentru disputa din anii 1980 dintre mineri şi Guvernul conservator al premierului Margaret Thatcher, victoria acesteia din urmă în disputa cu sindicatele ducând la apariţia economiei ultra-liberale a Marii Britanii de astăzi. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.