COD GALBEN: 11-05-2025 Intre 04:20 si 07:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Ialomiţa, Județul Argeş, Județul Călăraşi, Județul Giurgiu, Județul Teleorman;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 12 oct /Agerpres/ - EY şi-a revizuit în creştere cu 0,4 puncte procentuale, la 3,5%, prognoza privind avansul economiei româneşti pentru acest an, se arată într-un comunicat al companiei remis, luni, AGERPRES.

"Ne aşteptăm ca PIB-ul să crească cu 3,5% în 2015 - peste estimarea EEF (EY Eurozone Forecast n.r.) de 3,1% din iunie 2015. Aceasta ne aşteptăm să fie urmată de o creştere şi mai mare, de 3,7%, în 2016, ca urmare a cererii interne puternice şi a îmbunătăţirii balanţei nete a exporturilor. Ulterior, ritmul va încetini, dar se va stabiliza la o medie de aproximativ 3% pe an între 2017 şi 2019", spune EY.

Potrivit comunicatului, deşi ritmul creşterii trimestriale a PIB-ului în România a încetinit la doar 0,1% în trimestrul al doilea al acestui an (faţă de aproximativ 1% în fiecare din cele trei trimestre anterioare), creşterea anuală şi-a continuat ritmul susţinut, atingând 3,7% - faţă de 3,8% în trimestrul întâi.

"Creşterea a fost predominant determinată de consum, însă şi investiţiile şi-au menţinut recenta ascensiune. Creşterea veniturilor reale, potenţată de inflaţia coborâtă şi de o scădere treptată a şomajului, va impulsiona consumul pe parcursul ultimelor luni din 2015 şi în 2016", informează EY.

Potrivit companiei, reducerile de taxe au potenţialul de a consolida şi mai mult veniturile disponibile.

'Consumul intern continuă direcţia ascendentă conturată la începutul anului şi rămâne şi pe sfârşit de an principalul motor de creştere în România, alimentat de nivelul foarte scăzut al inflaţiei, şi de recenta relaxare fiscală. Spre deosebire de cele mai multe ţări din zona euro, România se bucură de o rată scăzută a şomajului şi de o creştere economică susţinută. Pentru a exploata la maxim aceste avantaje, sunt însă necesare eforturi semnificative pentru a creşte competitivitatea economiei româneşti, prin reformarea pieţei muncii şi îmbunătăţirea mediului de afaceri', a explicat Bogdan Ion, country managing partner EY România.

EY Eurozone Forecast se bazează pe modelul Băncii Central Europene, folosit în conjuncţie cu modelul economic Oxford Economics Global. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bărbuţă, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.