COD PORTOCALIU: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03 Fenomene vizate: se va semnala 28 mai, ora 10 – 29 mai, ora 03Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 28 mai, ora 10 – 28 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate se va semnala 29 mai, ora 03 – 29 mai, ora 23Fenomene vizate COD GALBEN: 28-05-2025 ora 15 Intre 15:00 si 18:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Cluj; COD GALBEN: 28-05-2025 ora 15 Intre 15:00 si 17:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Alba, Județul Mureş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 4 aug /Agerpres/ - Reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 24% la 9% la produsele alimentare a determinat creşteri de până la 25% pe zona de procesare a cărnii în acest an faţă de anul trecut, cele mai mari fiind la specialităţi, cum ar fi salamul crud uscat, iar cele mai mici în aria produselor ieftine, de tipul parizerului sau al cârnaţilor, a declarat, marţi, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Radu Timiş, într-o conferinţă de presă.

'Faţă de luna mai, creşterea la salamuri crud-uscate a fost de 14,9% în luna iunie şi de 25,8% în luna iulie, în timp ce la salam a fost de 5,7% în luna iunie faţă de luna mai şi de 14,1% în iulie faţă de mai. De asemenea, la specialităţi, s-a înregistrat o creştere de 6,3% în luna iunie faţă de luna mai şi de 13,7% în iulie faţă de mai. La modul general, reducerea TVA de la 24% la 9% la produsele alimentare a determinat creşteri de până la 25% pe zona de procesare carne în acest an faţă de anul trecut', a afirmat Radu Timiş.

Potrivit acestuia, la bugetul de stat vor intra din ce în ce mai mulţi bani în urma reducerii TVA, pe măsură ce comportamentul jucătorilor din piaţă se va schimba.

'În momentul în care jucătorii din piaţă îşi vor schimba comportamentul, la bugetul de stat vor intra din ce în ce mai mulţi bani în urma reducerii TVA. De asemenea, efectele reducerii TVA se vor vedea şi în obţinerea unei industrii consolidate şi într-un consum mai mare în rândul populaţiei. Bilanţul adevărat al acestei măsuri se va vedea peste şase luni, când ne aşteptăm la rezultate foarte bune, la momentul de faţă vorbind de rezultate bune', a adăugat preşedintele ARC.

Acesta a menţionat, totodată, că domeniul cărnii de porc a avut cel mai mult de suferit în urma scăderii preţurilor la această categorie de produse.

'Au scăzut preţurile la lactatele la vânzare, însă preţul materiei prime a scăzut şi mai mult şi, ca atare, crescătorii de vaci sunt foarte afectaţi. Cu toate acestea, industria cărnii de porc a avut cel mai mult de suferit în urma scăderii preţurilor de vânzare, fenomen accentuat de embargoul impus de Rusia la importurile de produse agroalimentare occidentale', a explicat Timiş. AGERPRES/(AS - autor: Magdalena Tănăsescu, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.