COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 06:25 si 08:30 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona depresionară a județului Covasna , respectiv zona localităților, Județul Harghita, Zona depresionară a județului Harghita, respectiv zona localităților; COD GALBEN: 23-05-2025 Intre 05:30 si 09:00 se va semnala Ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. in Județul Suceava;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 2 apr /Agerpres/ - Taxele din domeniul gazelor naturale afectează investiţiile producătorilor din sector, iar redevenţa şi impozitul pe construcţii speciale nu se pot recupera din piaţă, a declarat Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul unui eveniment de profil.

"Redevenţa, ca taxă asociată preţului final al gazelor naturale afectează piaţa, sustenabilitatea şi atunci intră în preocupările noastre în ceea ce priveşte stabilirea diferitelor efecte de taxare paralelă a activităţii de producţie, transport, distribuţie, consum gaze naturale. Redevenţa, definitoriu, este una dintre aceste taxe. Dacă luăm lanţul trofic de la producţie la consumatorul final vom vedea că pe fiecare parte a acestui lanţ sunt taxe. Sunt taxe de diferite feluri. Sunt taxe de ordin fiscal, redevenţe, impozite pe construcţii speciale. Ele afectează, în general, productivitatea sau investiţiile producătorilor", a spus Havrileţ.

El a precizat că dorinţa ANRE este cea asociată dorinţei generale a consumatorilor, respectiv preţ sustenabil, predictibil şi siguranţă în aprovizionare.

"Acest lucru se poate face dacă sistemul de taxare, pe tot lanţul acesta, este unul flexibil stimulativ. Avem nevoie de investiţii. Investitorii vor veni doar în momentul în care vor avea un sistem de taxare, la modul general, de ordin stimulativ, flexibil, care să le permită să-şi recupereze investiţiile într-o perioadă rezonabilă şi trebuie să ne gândim foarte mult şi la aspectul strategic al acestei activităţi. România, la ora actuală, traversează o perioadă foarte bună în ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei gazelor naturale", a mai afirmat preşedintele ANRE.

Potrivit acestuia, de la 1 ianuarie 2015 piaţa gazelor pentru consumatorii industriali s-a liberalizat în totalitate, preţul fiind apropiat de cel internaţional.

"Redevenţa, impozitul pe construcţii speciale afectează rezultatele financiare ale producătorului pentru că aceste elemente nu se pot recupera din piaţă", a explicat Havrileţ. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bărbuţă, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.