Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 27 ian /Agerpres/ - Peste 17.000 de firme de tip SR L-D (microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant) sunt active în prezent, la nivel naţional, înregistrându-se o creştere de 6.000 de companii raportat la anul anterior, a declarat marţi preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Florin Jianu.

'Creşterea numărului de antreprenori debutanţi este un semn clar că tot mai mulţi români fără experienţă în domeniu aleg să se bazeze pe sprijinul oferit prin intermediul programelor guvernamentale, să contribuie la dezvoltarea economiei româneşti şi să creeze noi locuri de muncă. În prezent, la nivel naţional sunt active 17.000 de firme de tip SR L-D, înregistrându-se o creştere de 6.000 de companii raportat la anul anterior. Ca urmare, instrumentele pe care trebuie să le creăm în continuare ar trebui să se bazeze pe acelaşi parteneriat public-privat, în urma căruia a rezultat şi ^Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor aparţinând întreprinzătorilor tineri (S.R.L.-D)', a spus Florin Jianu.

Acesta a precizat, totodată, că va continua să propună Guvernului instrumente care să susţină integrarea tinerilor şi consolidarea mediului de afaceri.

'Pornind de la iniţiativa de succes pe care am propus-o în urmă cu 4 ani, voi continua să propun Guvernului instrumente care să susţină integrarea tinerilor şi consolidarea mediului de afaceri. Autorităţile trebuie să ţină cont de aportul firmelor nou înfiinţate în domeniul IT, a căror contribuţie la Produsul Intern Brut a fost de 5,1% în 2014, exact la acelaşi nivel ca şi agricultura. Investiţiile în agricultură au fost însă de ordinul miliardelor, deci ca atare sectorul IT - unde investiţiile sunt mult mai mici - are un potenţial foarte mare', a mai spus preşedintele PTIR.

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România a organizat, marţi, un bilanţ al activităţii desfăşurate în cadrul proiectului 'Growing-up', parte a programului Erasmus for Young Entrepreneurs.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, obiectivul programului vizează realizarea unui schimb de experienţă şi bune-practici între antreprenori, cu privire la obstacolele şi provocările întâmpinate în lansarea unui start-up şi dezvoltarea afacerii. Se pune accent pe un 'on-the-job training' pentru noii antreprenori, permiterea accesului pe piaţa europeană şi identificarea unor noi potenţiali parteneri, precum şi facilitarea unor oportunităţi de networking.

'Iniţiativa Erasmus for Young Entrepreneurs este un program de schimb transfrontalier susţinut de către Comisia Europeană, care oferă antreprenorilor noi sau aspiranţi şansa de a învăţa de la antreprenorii cu experienţă care conduc mici companii în alte ţări europene. Schimbul de experienţă are loc în cadrul unui stagiu cu antreprenorul cu experienţă, ceea ce permite antreprenorului nou să dobândească abilităţile necesare conducerii unei mici firme. Gazda beneficiază de perspective noi privind compania pe care o conduce şi are ocazia să coopereze cu parteneri străini sau să afle mai multe informatii despre pieţele noi', se mai spune în comunicat. AGERPRES/(AS-autor: Magdalena Tănăsescu, editor: Andreea Marinescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.