Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 2 oct /Agerpres/ - România trebuie să investească în educaţie, având în vedere că, deşi există şi zone de excelenţă, 15% - 20% din populaţie nu are nivelul elementar de educaţie, de şcoală generală, a declarat, joi, directorul de ţară pentru România al Băncii Mondiale, Elisabetta Capannelli, la Bucharest Forum 2014 "Deblocarea potenţialului Eurasiei. Decizii strategice pe Noul Drum al Mătăsii', organizat de Institutul Aspen România.

"Sunt zone de excelenţă în România (în educaţie - n. r.), spre exemplu aptitudinile privind limbile străine, apreciate de investitori, dar sunt şi zone slabe. Dacă ne uităm la testele PISA pentru matematică ori ştiinţe, spre exemplu, rezultatele exprimă slăbiciuni ale sistemului educaţional. (...) 15% - 20% din populaţia României nu are o educaţie la nivel elementar, de şcoală generală", a spus reprezentantul Băncii Mondiale.

Capannelli a precizat că România are alocat un buget de peste 3% din PIB pentru învăţământ, iar în Suedia procentul este de 6,7% din PIB.
"Veţi Spune că Suedia este Suedia, dar şi în Bulgaria procentajul e mai mare", a subliniat ea.

Oficialul Băncii Mondiale a atras atenţia asupra faptului că România se află pe locul 74% în lume din punct de vedere al uşurinţei de a face afaceri într-o ţară.
"Mi-e greu să accept că România este doar pe locul 74, având în vedere că există atâtea oportunităţi. Polonia este pe 45, dar a început de la alt nivel. Mie nu mi se pare uşor de acceptat şi cred că trebuie să avansăm către o poziţie mai bună", a apreciat directorul BM.

În acest sens, ea a amintit stimularea mediului privat pentru a prelua iniţiative, dar şi angajamentul autorităţilor de a urma reformele demarate, astfel încât cetăţeanul să fie beneficiarul final al acestor eforturi. AGERPRES/(AS - autor: Ana-Maria Vasile, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.