COD GALBEN: 18-05-2025 Intre 01:30 si 06:00 se va semnala Local și temporar ceață, care determină vizibilitate redusă sub 200 m și izolat sub 50 m. in Zona continentală a județului Constanta , respectiv zona localităților, Zona continentală a județului Tulcea , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Kiev, 17 aug / Agerpres/ - Ucraina a început să facă teste pentru a putea importa gaze naturale în sistem revers din Slovacia, a declarat sâmbătă directorul companiei energetice ucrainene Naftogaz, măsură făcând parte din strategia Kievului de a-şi creşte independenţa energetică faţă de Rusia, transmite Reuters.
Anul trecut Rusia a furnizat aproximativ jumătate din gazele naturale consumate de Ucraina însă în data de 16 iunie anul curent grupul rus Gazprom a introdus o schemă de plată în avans pentru gazele naturale livrate Ucrainei ca urmare a unei dispute pe tema datoriilor părţii ucrainene.
'În jurul orei 10 am Central European Time (08.00 GMT) au început testele pentru livrarea de gaze naturale în sistem revers din Slovacia în Ucraina via conducta Vojany-Uzhorod' a declarat directorul Naftogaz, Andriy Kobolev. Potrivit acestuia conducta Vojany-Uzhorod ar putea asigura până la 40% din importurile de gaze naturale ale Ucrainei.
La rândul său compania Ukrtransgaz, operatorul reţelei de gazoducte din Ucraina, a informat că în cursul testelor va fi importantă din Slovacia o cantitate de gaze naturale de aproximativ două milioane metri cubi pe zi. După finalizarea testelor, conducta Vojany-Uzhorod ar urma să înceapă să funcţioneze în mod comercial din luna septembrie a acestui an pentru ca în luna martie a anului viitor conducta să ajungă la o capacitate maximă de transport de 10 miliarde metri cubi pe an.
Ucraina consumă aproximativ 50 de miliarde metri cubi de gaze naturale pe an, dintre care 20 de miliarde de metri cubi reprezintă producţia internă iar restul de 30 de miliarde metri cubi sunt importate din Rusia. De asemenea, în 2013 reţeaua de gazoducte din Ucraina a asigurat tranzitul pentru 65 din cele 133 de miliarde metri cubi de gaze naturale ruseşti achiziţionate de ţările din UE. AGERPRES/(AS-editor: Constantin Balaban)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.