COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 30 mai /Agerpres/ - Preţul reglementat al energiei electrice ar putea creşte de la 1 ianuarie 2015 cu 1 - 2%, după ce companiile din sector vor cere recunoaşterea taxei pe stâlp în tarifele finale, a declarat, vineri, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, într-o conferinţă pe teme energetice.
"Toate costurile justificate trebuie recunoscute în tarifele finale. Deocamdată, nicio companie nu a solicitat recunoaşterea în tarife a taxei pe stâlp, prin urmare nu ştim ce impact va avea acest lucru la nivelul consumatorului final. Noi estimăm undeva la 1 - 2%', a spus Havrileţ.
Declaraţiile depuse pentru impozitul pe construcţiile speciale însumau, luni, aproximativ un miliard de lei, dublu faţă de suma prevăzută în buget, a anunţat, marţi, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dan Manolescu.
"Ieri (luni - n. r.) aveam o sumă declarată de un miliard de lei, în curs de actualizare. Declaraţia se depune pentru toată suma anuală, dar se plăteşte în două tranşe. Suma este deja dublă faţă de cea prevăzută în buget", a precizat Manolescu.
Termenul de declarare a impozitului pe construcţii datorat de companii pentru anul 2014 a fost 26 mai, zi în care trebuia plătită şi prima rată în contul acestui impozit, urmând ca a doua rată să fie scadentă în 25 septembrie 2014.
La începutul lunii aprilie, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a arătat că estimările referitoare la încasările din impozitul pe construcţiile speciale indică 1,5 miliarde de lei, însă în bugetul pe 2014 s-au prevăzut doar 488 de milioane de lei, din cauza riscului de necolectare.
Impozitul pe construcţiile speciale este de 1,5% din valoarea acestora.
Impozitul pe construcţii speciale vizează numai persoanele juridice şi se va aplica pentru reţelele de transport, stâlpi, depozite sau magazii. Măsura vizează companii care deţin astfel de construcţii, precum E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz sau Romgaz.
Sunt exceptate de la plata impozitului terasele pe arabil, plantaţiile pomicole şi viticole, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, instituţiile publice, asociaţiile, fundaţiile şi celelalte persoane juridice fără scop patrimonial, precum şi clădirile pentru care consiliile locale au acordat scutire de la plata impozitului pe clădiri conform titlului IX din Codul fiscal. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cioacă, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.