COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 14 mar /Agerpres/ - Industria auto din România îşi va reveni şi se va stabiliza în acest an, după o perioadă de declin masiv, potrivit noului raport Changing Lanes 2014-15: the automotive C-Suite's agenda, realizat de EY Global Automotive Center.
'Previziunile legate de industria auto din România indică o stabilizare per total a pieţei auto în 2014, în contextul în care se aşteaptă o redresare a economiei globale din care să aibă de câştigat şi piaţa auto locală. Piaţa din România a fost una dintre pieţele cele mai afectate de criză, dar, după o perioadă de declin masiv, se aşteaptă ca vânzările de autovehicule să revină pe o traiectorie normală în acest an. Aceste aşteptări de creştere pleacă de la baza scăzută a vânzărilor slabe din 2013 şi a revenirii cererii după mai mulţi ani de declin susţinut pe piaţă şi întârziere a deciziilor de cumpărare', spune Ariadna Oşlobeanu, Senior Manager, Assurance, EY România.
În plus, este probabil că 2014 să fie ultimul an în care funcţionează programul "Rabla" şi este de aşteptat ca oamenii să încerce să profite de facilităţile programului, conducând la vânzări adiţionale în 2014, adaugă ea.
"Conform datelor statistice publicate, se vede deja o creştere a vânzărilor totale de autovehicule faţă de perioada comparabilă din 2013, susţinute de achiziţiile realizate de persoanele juridice. Totuşi, e greu de spus cât de solidă va fi revenirea, în condiţiile în care relansarea economiei europene este inegală', concluzionează Ariadna Oşlobeanu.
Studiul EY are la bază un sondaj realizat în rândul a 100 de directori executivi din industria auto de la nivel global şi analize în profunzime ale industriei.
Executivii de top din companiile internaţionale din industria auto se aşteaptă ca piaţa să rămână volatilă şi în acest an.
"Volatilitatea pieţei s-a intensificat semnificativ în ultimele 12 luni. Marea majoritate a producătorilor auto intervievaţi (90%) au declarat că pieţele emergente sunt principalele surse care generează volatilitate în piaţă, în timp ce 68% dintre furnizori au identificat drept cauză a volatilităţii cererea din ambele pieţe, atât din cele dezvoltate cât şi din pieţele emergente. 84% dintre executivi se aşteaptă la un impact negativ generat de fluctuaţiile ratelor de schimb valutar şi ale preţurilor materiilor prime, în timp ce 56% consideră că scăderea cererii de pe pieţele emergente va avea un efect negativ asupra industriei', se arată în raport.
Totodată, 67% dintre constructorii şi dealerii de automobile au menţionat conectivitatea şi infotainment-ul (combinaţia dintre informaţie şi divertisment) ca fiind elementele principale ale propunerii de valoare pentru clienţi, în timp ce 74% dintre furnizorii auto au identificat dreptul de proprietatea asupra inovaţiei şi consolidarea platformelor.
Odată cu un sistem îmbunătăţit de conectivitate, producătorii auto trebuie să furnizeze clienţilor o asigurare privind confidenţialitatea datelor pentru acceptarea acestor capabilităţi.
De asemenea, 77% dintre executivii intervievaţi au declarat că pătrunderea şi obţinerea succesului pe pieţele foarte dezvoltate reprezintă principalul avantaj competitiv. AGERPRES/(AS - autor: Florentina Cioacă, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.