COD GALBEN: 02-05-2025 Intre 05:10 si 10:00 se va semnala Intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h. in Județul Tulcea , Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Paris, 11 mar /Agerpres/ - Ritmul de creştere înregistrat de economia mondială va fi, în cel mai bun caz, unul moderat, din cauză că încetinirea activităţii în marile economii emergente va contracara progresele realizate în SUA şi Europa, a anunţat, marţi, Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), transmite Reuters.
În aceste condiţii, OECD a solicitat Băncii Central Europene şi Băncii Japoniei să menţină stimulentele monetare, însă, în acelaşi timp, organizaţia crede că Rezerva Federală Americană a luat decizia corectă atunci când a început să reducă programul de achiziţie de obligaţiuni.
'Revenirea graduală înregistrată de economiile avansate este încurajatoare, chiar dacă unii factori temporari au tras în jos ritmurile de creştere la începutul anului, în timp ce încetinirea din economiile emergente este posibil să ţină pe loc creşterea globală', a declarat economistul şef al OECD, Rintaro Tamaki.
Potrivit noilor estimări ale OECD privind evoluţia economiei mondiale, creşterea raportată de economiile avansate în prima jumătate a acestui an va fi mai mică decât cea înregistrată în a doua jumătate a anului trecut, dar mai mare decât ritmurile de creştere de la finele lui 2012 şi începutul lui 2013.
'Având în vedere că economiile emergente sunt responsabile în prezent pentru mai mult de jumătate din economia mondială, performanţele economice sub medie înregistrate de mai multe mari economii emergente ar putea face ca ritmul de creştere a economiei mondiale să rămână unul moderat în perioada următoare', a apreciat OECD.
În raportul său 'World Economic Outlook', OECD estimează că economia mondială va înregistra o creştere de 3,6% în acest an, faţă de 2,7% cât prognoza în luna noiembrie a anului trecut. Organizaţia precizează că, în SUA, relansarea economică este bine ancorată, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană şi Japonia, unde OECD a făcut un apel pentru continuarea stimulentelor monetare.
Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 34 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii. AGERPRES/(AS - autor: Constantin Balaban, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.