COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 10 – 29 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 29 mai, ora 23 – 30 mai, ora 21 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 29-05-2025 ora 10 Intre 30 mai, ora 10 – 30 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 3 nov /Agerpres/ - Majoritatea dispozitivelor din categoria Internetul Lucrurilor oferă confort, dar nu şi securitate, a declarat Mircea Grigoraş, director general adjunct la Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), la conferinţa "Cyberthreats & Cybersecurity Day".

'Avem în momentul de faţă posibilitatea să conectăm la internet aproape orice tip de dispozitiv din casă, respectiv cafetiere, sisteme de climatizare, camere de supraveghere, sisteme de supraveghere, alarme, uşi. Există uşi care folosesc conexiunea bluetooth pentru a deschide proprietarului în momentul în care acesta se apropie şi are telefonul în buzunar. Acestea sunt produse la mare căutare. Majoritatea dintre ele pune accentul pe confortul utilizatorului. E un lucru extraordinar să ai confort, dar, în acelaşi timp, trebuie să fii foarte conştient că atunci când pui lucruri pe internet măreşti suprafaţa de atac', a spus Grigoraş.

Potrivit acestuia, dacă produsul foloseşte mai multe resurse, el va fi mai scump.

'Atunci când ai în internet tot felul de dispozitive, acestea nu au niciun fel de protecţie, pentru că au fost gândite doar ca să îşi îndeplinească funcţia. Asta este o problemă la nivelul producătorilor, pentru că, de cele mai multe ori, ei trebuie să facă un lucru să funcţioneze folosind resurse minime. Cu cât folosesc mai multe resurse, cu atât produsul va fi mai scump şi, uneori, măsurile de securitate pot ajunge să consume resursele pe care le-au gândit. Majoritatea dispozitivelor din categoria Internet of Things sunt produse care oferă confort şi nu securitate. E bine să înţelegem chestia asta, pentru că în momentul în care ne conectăm la internet avem acces la informaţie, dar, în acelaşi timp, avem şi nişte riscuri asociate', a mai arătat oficialul CERT-RO.

El a subliniat că fenomenul de economie digitală s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 3-4 ani pentru că a fost sprijinit de sistemul bancar.

'Fenomenul de economie digitală s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, ultimii 3-4 ani. Lucrul acesta a fost încurajat, sprijinit, de sistemul bancar. Sistemul bancar este de obicei destul de refractar la schimbare, se uită atent la asumarea riscurilor. Aşa cum am văzut eu lucrurile, sistemul bancar a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea Internet of Things. (...) Acum putem face plăţi prin mobile banking. Toate astea au dus la dezvoltarea de soluţii şi au stimulat economia. Au creat nişe mecanisme destul de complexe încât să existe o preocupare la nivel european', a precizat Grigoraş. AGERPRES/(AS - autor: Florin Bărbuţă, editor: Oana Tilică)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.