COD GALBEN: 14-05-2025 ora 10 Intre 15 mai, ora 10 – 15 mai, ora 22 se va semnala instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 14 dec /Agerpres/ - Expoziţia "Imaginile diversităţii" a fost vernisată miercuri, la Muzeul Naţional Cotroceni, la eveniment participând membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, dar şi artişti expozanţi.

Directorul muzeului bucureştean, Liviu Jicman, a subliniat că expoziţia este "expresia actului artistic şi a diversităţii minorităţilor din România".

Consilierul prezidenţial Sergiu Nistor a spus că multitudinea de comunităţi într-o ţară este "o avuţie".

"Stă în puterile noastre (...) să facem din această avuţie un imens potenţial. (...) Expoziţia - o mică parte din dovada faptului că în România secolele de convieţuire au produs şi ne aşteptăm să producă în continuare valori", a arătat Nistor.

La rândul său, Amet Aledin, secretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice, a vorbit despre minorităţile etnice din România şi unitatea acestora. "Aceste comunităţi de fapt sunt un singur trup, au o singură inimă, au o singură respiraţie, au un singur ideal", a menţionat el.

Expoziţia "Imaginile diversităţii" este realizată de Muzeul Naţional Cotroceni, în parteneriat cu Guvernul - Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Fundaţia 'Inter - Art' Aiud, Centrul Cultural 'L.Rebreanu' Aiud.

Manifestarea este prilejuită de Ziua Minorităţilor Naţionale (18 decembrie) şi este sinteza Taberei Interetnice de Artă Contemporană ce a avut loc la Aiud în perioada 5 - 15 octombrie şi la care au participat - în premieră naţională - artişti reprezentând toate minorităţile din România cu prezenţă în Parlament.

Tabăra Interetnică de Artă Contemporană a avut ca scop punerea în valoare a segmentului multietnic şi multicultural din România, în cadrul unei manifestări ce are ca principiu de bază colaborarea interculturală. Promovarea artei contemporane din România prin prisma minorităţilor, reprezentate în premieră într-o singură manifestare de artă vizuală, a însemnat un pas important din punct de vedere cultural, dar şi social.

Pe simeza Muzeului Naţional Cotroceni expun 34 de artişti reprezentând 21 de etnii din România. Stefan Balog a fost conducătorul taberei, iar Ioan Hădărig, directorul artistic.

Vernisajul a fost urmat de un recital susţinut de Melodis Folk Aiud, compus din Emilia şi Marius Moga.

Expoziţia este deschisă în perioada 14 decembrie 2016 - 7 ianuarie 2017 şi poate fi vizitată fără programare prealabilă, conform programului Muzeului Naţional Cotroceni. AGERPRES/(A, AS - autor: Oana Ghiţă, editor: Georgiana Tănăsescu)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.