COD GALBEN: 18-05-2025 ora 10 Intre 18 mai, ora 12 – 18 mai, ora 21 se va semnala intensificări ale vântului, instabilitate atmosferică temporar accentuată COD GALBEN: 18-05-2025 ora 19 Intre 19:00 si 20:00 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice. in Județul Giurgiu, Județul Ilfov, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 18 Intre 18:40 si 19:40 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Argeş, Județul Dâmboviţa; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 18 Intre 18:25 si 19:20 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Argeş, Județul Giurgiu, Județul Dâmboviţa, Județul Teleorman; COD GALBEN: 18-05-2025 ora 18 Intre 18:10 si 19:05 se va semnala Vijelie, viteza vântului la rafală de 50…60 km/h, local averse și descărcări electrice, izolat grindină. in Județul Argeş;

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Bucureşti, 13 sep /Agerpres/ - Clădirea care găzduieşte Teatrul Nottara are expertiză tehnică, dar este necesar un aviz din partea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Bucureşti - Ilfov pentru a fi scoasă de pe lista clădirilor cu "bulină", a afirmat managerul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, într-o conferinţă de presă.

Ea a explicat că această clădire are expertiză tehnică făcută după Legea nr. 282/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare şi modificare a Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, conform căreia clasa de risc seismic nu este de gradul I, ci II.

"Ceea ce înseamnă că în această clipă ieşim de sub incidenţa legii. (...) Numai că Inspectoratul de Stat în Construcţii Bucureşti - Ilfov ar trebui să dea un aviz astfel încât Primăria să ne scoată de pe lista cu buline. Atât", a precizat, marţi, managerul Teatrului Nottara.

Potrivit acesteia, un risc seismic de grad II înseamnă că teatrul poate intra în reabilitare.

"Şi o vom face. Am spus tuturor. Această clădire n-are nimic la structură. Să fiu bine înţeleasă. Expertiza şi bulina nu ne ajută nici să fim mai şubrezi, nici să fim mai puternici. Clădirea e aceeaşi. Singura problemă care există e o formalitate, încât să ne putem continua activitate până la reabilitare", a spus Ţepuş.

Ea a susţinut că "acea bulină din 1996 a fost fals pusă din cauza unor interese imobiliare".

"Ştim cu toţii că se vindeau apartamentele în asemenea imobile cu 30% mai ieftin. Aşa se face că în 1996, respectiv în 1997 s-au făcut două expertize. Nici asta n-ar fi fost voie, pentru că aici este este un complex format din trei obiective, ele luându-se separat, iar complexul important numit Sală n-a fost expertizat. (...) Nimeni, 20 de ani, n-a făcut nimic. Nici să vadă dacă e adevărată, nici să vadă dacă nu e adevărată", a menţionat managerul de la Nottara.

Marinela Ţepuş a subliniat că, în cazul unui răspuns negativ din partea ISC, conducerea de la Nottara va acţiona această instituţie în judecată.

"Inspectoratul în Construcţii, acum, nu ne dă un răspuns. După două luni şi jumătate nu ne dă niciun răspuns. Noi nu putem să-i dăm în judecată fără un răspuns. Şi am spus: să scrie ce vor, dar să dea un răspuns, ca să ştim dacă vom fi clasificaţi sau dacă-i dăm în judecată. Noi suntem în legalitate. Repet, problema noastră este că oamenii mai au dubii văzând această bulină pe clădire şi cumpără mai puţine bilete. Dacă-şi permit pur şi simplu să obstrucţioneze activitatea unei instituţii, înseamnă că suntem în România şi normalitate nu există", a mai spus Ţepuş.

Prezent la conferinţa de presă, expertul Paul Ioan a arătat că în clădire se pot desfăşura activităţile Teatrului Nottara, în cazul unui cutremur major, aceasta putând suferi doar avarii.

Începând din noiembrie 2015, Teatrul Nottara şi-a suspendat toate spectacolele de la sediul din bulevardul Magheru, decizia fiind luată în urma aplicării Legii nr. 282/2015, prin care este interzisă orice activitate în clădiri cu risc seismic mare. AGERPRES/(A - autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - [email protected].

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.