COD GALBEN: 22-05-2025 ora 10 Intre 22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 23 se va semnala instabilitate atmosferică temporar accentuată

Vezi mai mult
Vezi mai putin

Urmareste

Modifică dimensiunea fontului:

Râmnicu Vâlcea, 5 sep /Agerpres/ - Directorul Muzeului Judeţean de Istorie Vâlcea, profesorul Claudiu Tulugea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că în zona Poiana Spinului din localitatea Perişani, au fost descoperite recent patru cadavre ale unor soldaţi români din Primul Război Mondial, în zona Poiana Spinului din Perişani.

Zona respectivă indică locul ultimelor tranşee de tip bastion de pe linia frontului din Ţara Loviştei, în toamna anului 1916, adică în urmă cu 100 de ani.

"Descoperirea celor patru soldaţi - şi probabil mulţi alţii care se află îngropaţi în aceste tranşee - ne arată unde se termina linia frontului în acea toamnă dramatică a anului 1916, când România a intrat în război, dar şi când linia a fost străpunsă de Corpul Alpin Bavarez", a declarat Tulugea.

El a precizat că este vorba de o tranşee de tip bastion din pământ, care a fost apărată de o companie din divizia a IV-a, din care se pare că ar mai fi rămas doar doi supravieţuitori. "Osemintele găsite aici - doi soldaţi găsiţi chiar în picioare, în tranşee - sunt ale acelor eroi. Aşteptăm acordul proprietarului pentru a continua săpăturile în zonă", a precizat directorului Muzeului Judeţean de Istorie.

În luna august, în Poiana Spinului, în apropierea golului alpin, la marginea pădurii au fost descoperite din întâmplare mai multe tranşee din Primul Război Mondial, iar într-una din acestea au fost identificate cadavrele unor soldaţi.

În toamna anului 1916, pe Valea Oltului, pe linia Câineni-Titeşti-Perişan, s-au purtat unele dintre cele mai sângeroase lupte din Primul Război Mondial, în acea confruntare pierzându-şi viaţa şi generalul David Praporgescu. AGERPRES / (AS - autor: Liviu Popescu, editor: Marius Frăţilă)

Urmăreşte ştirile AGERPRES pe WhatsApp şi pe GoogleNews


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă, în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing - marketing@agerpres.ro.

Monitorizare
Setări

DETALII DESPRE TINE

Dacă ai cont gratuit te loghezi cu adresa de email. Pentru a crea un cont gratuit accesează secțiunea “Crează cont”.

Dacă ai cont plătit te loghezi cu username. Pentru a vă crea un cont plătit vă rugăm să contactați:

Dacă nu puteți vizualiza această știre, contactați echipa AGERPRES pentru a vă abona la fluxurile de știri.